Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες περικοπές στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζει η Goldman Sachs

tags :
Μεγάλες περικοπές στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζει η Goldman Sachs
Τα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια ή ακίνητα σε αντίθεση με τις παραδοσιακές επενδύσεις όπως οι μετοχές και τα ομόλογα
Σχετικά Άρθρα
Ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Goldman Sachs θα μειώσει σημαντικά τα 59 δισεκατομμύρια δολάρια εναλλακτικών επενδύσεων που επιβάρυναν τα κέρδη της τράπεζας, δήλωσε στέλεχος στο Reuters.
Ο γίγαντας της Wall Street σχεδιάζει να αποεπενδύσει τις θέσεις του μέσα στα επόμενα χρόνια και να αντικαταστήσει ορισμένα από αυτά τα κεφάλαια στον ισολογισμό του με εξωτερικά κεφάλαια, δήλωσε στο Reuters ο Julian Salisbury, επικεφαλής επενδύσεων της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου της Goldman Sachs, σε συνέντευξή του.
"Θα περίμενα να δω μια σημαντική μείωση από τα τρέχοντα επίπεδα", δήλωσε ο Salisbury.
"Δεν πρόκειται να μηδενιστεί, διότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε παράλληλα με τα κεφάλαια, σε αντίθεση με τις μεμονωμένες συμφωνίες στον ισολογισμό".
Η Goldman είχε ένα θλιβερό τέταρτο τρίμηνο, χάνοντας κατά πολύ τους στόχους κερδών της Wall Street.
Όπως και άλλες τράπεζες που αγωνίζονται καθώς η σύναψη εταιρικών συμφωνιών καθυστερεί, η Goldman απολύει περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους στον μεγαλύτερο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Η τράπεζα θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο για τα περιουσιακά της στοιχεία κατά τη διάρκεια της ημέρας επενδυτών στις 28 Φεβρουαρίου, είπε.
Τα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια ή ακίνητα σε αντίθεση με τις παραδοσιακές επενδύσεις όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.

Μεταβλητότητα κερδών

Η μείωση των επενδύσεων στον ισολογισμό μιας τράπεζας μπορεί να μειώσει τη μεταβλητότητα των κερδών της, δήλωσε ο Mark Narron, ανώτερος διευθυντής τραπεζών της Βόρειας Αμερικής στον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings.
Η μείωση των επενδύσεων μειώνει επίσης το ποσό των λεγόμενων σταθμισμένων ως προς τον κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού που χρησιμοποιούνται από τις ρυθμιστικές αρχές για τον προσδιορισμό του ύψους του κεφαλαίου που πρέπει να κατέχει μια τράπεζα, είπε.
Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου της Goldman Sachs κατέγραψε μείωση 39% στα καθαρά έσοδα στα 13,4 δισ. δολάρια το 2022, με τα έσοδά της από επενδύσεις σε μετοχές και χρέος να βυθίζονται κατά 93% και 63% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.
Τα 59 δισ. δολάρια εναλλακτικών επενδύσεων που διακρατούνται στον ισολογισμό μειώθηκαν από 68 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα.
Οι θέσεις περιλάμβαναν 15 δισ. δολάρια σε μετοχικές επενδύσεις, 19 δισ. δολάρια σε δάνεια και 12 δισ. δολάρια σε χρεωστικούς τίτλους, μαζί με άλλες επενδύσεις.
"Προφανώς, το περιβάλλον για την έξοδο από περιουσιακά στοιχεία ήταν πολύ πιο αργό στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε λιγότερα κέρδη από το χαρτοφυλάκιο σε σύγκριση με το 2021", δήλωσε ο Salisbury.
Εάν το περιβάλλον για τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων βελτιωθεί, ο Salisbury δήλωσε ότι αναμένει να δει "ταχύτερη μείωση των επενδύσεων του παλαιού ισολογισμού".
"Αν είχαμε δύο ομαλοποιημένα έτη, θα βλέπατε τη μείωση να συμβαίνει", σε εκείνη την περίοδο, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης