Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν – σεισμός 5,9 Ρίχτερ: Τρεις νεκροί και πάνω από 800 τραυματίες

Ιράν – σεισμός 5,9 Ρίχτερ: Τρεις νεκροί και πάνω από 800 τραυματίες
Σε ορισμένες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό χιονίζει και έχουν αναφερθεί διακοπές της ηλεκτροδότησης
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τρεις είναι οι νεκροί και πάνω από 800 οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, καταστρέφοντας σπίτια.
Αυτός ο πρώτος απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28/1 ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην πόλη Khoy στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν, που ήταν κοντά στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.
"Μέχρι στιγμής, εξαιτίας του σεισμού αυτού έχουμε τρεις νεκρούς και 816 τραυματίες", δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, Mohammad Sadegh Motamadian, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Στο μεταξύ, στην πόλη Khoy μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών για να διαπιστώσει την κατάσταση και να επιβλέψει το έργο των αρχών, μετέδωσε ακόμη το IRNA.
ir1.JPG
Ο σεισμός

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το επίκεντρο του σεισμού ήταν 105 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Ορουμίγια και το εστιακό βάθος στα 15 χλμ.
Σε ορισμένες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στέλεχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στην κρατική τηλεόραση, χιονίζει και έχουν αναφερθεί διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Σημειώνεται ότι το Ιράν, που βρίσκεται πάνω από τεμνόμενες τεκτονικές πλάκες, έχει υποστεί αρκετούς καταστροφικούς σεισμούς τα τελευταία χρόνια.
Ιρανοί αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ομάδες διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε συναγερμό.
Ο φονικότερος σεισμός ήταν μεγέθους 7,4 βαθμών το 1990 στο Ιράν, καθώς είχαν χάσει τη ζωή τους 40.000 άνθρωποι και άλλοι 30.000 είχαν τραυματιστεί, ενώ άνεργοι είχαν μείνει μισό εκατομμύριο άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης