Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ δίνουν 10 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες σχετικά με το οικονομικό δίκτυο της Hezbollah

Οι ΗΠΑ δίνουν 10 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες σχετικά με το οικονομικό δίκτυο της Hezbollah
«Η Hezbollah κερδίζει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως μέσω άμεσης οικονομικής στήριξης από το Ιράν, διεθνείς επιχειρήσεις και επενδύσεις, δίκτυα χορηγών, διαφθορά και δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες»
Το Πρόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χρηματική αμοιβή έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στη διακοπή των οικονομικών μηχανισμών της Hezbollah του Λιβάνου.

Η έκκληση για ενημέρωση και προώθηση της δυνατότητας ανταμοιβής 10 εκατομμυρίων δολαρίων ήρθε μετά τη σύλληψη ενός φερόμενου κορυφαίου χρηματοδότη της Χεζμπολάχ, του 58χρονου Mohammad Bazzi την Παρασκευή στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας . Δεν είναι σαφές εάν μια πληροφορία ειδοποίησε τις αμερικανικές και τις συμμαχικές υπηρεσίες ασφαλείας για το πού βρίσκεται.
Το πρόγραμμα που ενορχηστρώνεται από το State Dept περιγράφει στον ιστότοπό του:
«Η Hezbollah βασίζεται σε δίκτυα χρηματοδότησης και διευκόλυνσης για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να εξαπολύσει επιθέσεις παγκοσμίως».
«Η Hezbollah κερδίζει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως μέσω άμεσης οικονομικής στήριξης από το Ιράν, διεθνείς επιχειρήσεις και επενδύσεις, δίκτυα χορηγών, διαφθορά και δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», πρόσθεσε.
Προηγουμένως, το ίδιο ποσό, 10 εκατομμύρια δολάρια, είχε προσφερθεί για πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Bazzi, ο οποίος προηγουμένως είχε χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ ως «παγκόσμιος τρομοκράτης».

 

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης