Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοήτευσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη - Πτώση 2,3% σε ετήσια βάση

Απογοήτευσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη - Πτώση 2,3% σε ετήσια βάση
Xαμηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης
Χαμηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο και παρέμειναν χαμηλότερες από ό,τι 12 μήνες νωρίτερα, υπογραμμίζοντας την αδυναμία της καταναλωτικής ζήτησης στην ευρωζώνη και την ευρύτερη οικονομική επιβράδυνση, όπως έδειξαν τα στοιχεία τη Δευτέρα.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκαν 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, ενώ μειώθηκαν 2,3% σε ετήσια βάση.
Αυτό υπολείπεται κατά πολύ των προσδοκιών των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση 1,0% σε μηνιαία βάση και πτώση 1,8% σε ετήσια βάση.
Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι οι λιανικές πωλήσεις αποτελούν έναν καλό δείκτη υποκατάστασης της καταναλωτικής ζήτησης, η οποία έχει υποφέρει λόγω του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού, που προκλήθηκε κυρίως από την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, αλλά διαχέεται και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης