Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύλληψη Ουκρανών σαμποτέρ στη Λευκορωσία για πλήγμα με drone σε ρωσικό αεροσκάφος - Lukashenko: Δεν θα μας σύρουν σε πόλεμο

Σύλληψη Ουκρανών σαμποτέρ στη Λευκορωσία για πλήγμα με drone σε ρωσικό αεροσκάφος - Lukashenko: Δεν θα μας σύρουν σε πόλεμο
Οι Ουκρανοί πέρασαν στη Λευκορωσία από την Πολωνία
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στη σύλληψη μιας ομάδας Ουκρανών σαμποτέρ, οι οποίοι έπληξαν με drone ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου A - 50 που βρισκόταν στο αεροδρόμιο Machulishchy κοντά στο Μινσκ προχώρησαν οι Αρχές της Λευκορωσίας με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko να κάνει λόγο για επίθεση που εκτελέστηκε με εντολή του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων BelTA, περισσότερα από 20 άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση αυτή, η οποία έπληξε ένα ρωσικό αεροσκάφος φέροντας του ωστόσο, επιφανειακές ζημιές.

Τρομοκράτης με διπλή ταυτότητα

«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, η ηγεσία της CIA, πίσω από κλειστές πόρτες, πραγματοποιουν μια επιχείρηση εναντίον της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας» υποστήριξε ο Lukashenko, αναφέροντας πως το αεροσκάφος υπέστη μόνο επιφανειακές ζημιές κατά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με χρήση ενός «μικρού drone».
Ο ύποπτος, που τέθηκε υπό κράτηση για την επίθεση εναντίον του αεροπλάνου επιτήρησης Beriev A-50, έχει διπλή, ρωσική και ουκρανική, υπηκοότητα, σύμφωνα με το Belta.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα που εμπλέκονται στο επεισόδιο, ενώ άλλοι ύποπτοι φέρονται να εξακολουθούν να κρύβονται στο εξωτερικό.

Επίθεση με εντολή Zelensky

Όπως είπε ο Lukashenko, αυτή η επίθεση δεν θα μπορούσε να γίνει εάν δεν είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky
«Πίστευα πως η Ουκρανία θέλει ειρήνη, πως ο Zelensky σκέφτεται το λαό του.
Τέτοιες επιχειρήσεις δεν αναλαμβάνονται, εάν δεν υπάρχει έγκριση από τον αρχηγό του κράτους και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.
Σας το λέω ως πρόεδρος» υποστήριξε ο Lukashenko, υπενθυμίζοντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν αυτός που είχε στείλει αντιπροσωπεία του στη Λευκορωσία προκειμένου να υπογραφεί ένα σύμφωνο μη επίθεσης.
«Τους είπα ότι δεν είχα καμία πρόθεση να επιτεθώ.
Όχι μου είπα, ας υπογράψουμε ένα σύμφωνο υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών ότι δεν θα μας επιτεθείς, μου είπαν...
Λοιπόν, η πρόκληση υπήρξε» τόνισε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Δεν θα συρθούμε σε σύγκρουση

Όπως είπε ο Lukashenko, η Λευκορωσία δεν θα «συρθεί» στη σύγκρουση.
«Αν νομίζετε ότι με την προβοκάτσια αυτή θα μας σύρετε αύριο σε ένα πόλεμο, ο οποίος ήδη μαίνεται σήμερα στην Ευρώπη, κάνετε λάθος» τόνισε ο Lukashenko, ο οποίος υπενθύμισε πως η Λευκορωσία θα μπεί απ' ευθείας στον πόλεμο μόνο αν το έδαφός της δεχθεί επίθεση από την Ουκρανία.
Ο Lukashenko είπε ότι η επιθυμία του Κιέβου να σύρει σε πόλεμο τη Λευκορωσία καθοδηγείται από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης