Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία παλεύει για την ίδια της την ύπαρξη - Κάποιοι περίμεναν ότι θα καταρρεύσουμε

Putin: Η Ρωσία παλεύει για την ίδια της την ύπαρξη - Κάποιοι περίμεναν ότι θα καταρρεύσουμε
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση ότι η Δύση ήταν αποφασισμένη να διαλύσει τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Για τα ισχυρά θεμέλια της ρωσικής οικονομίας διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, σχολιάζοντας τις δυτικές κυρώσεις.
Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που αναδύθηκαν το 2022, μετά την επιβολή των κυρώσεων, ότι θα κατέρρεε η ρωσική οικονομία, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκρυψε -μιλώντας απηύθυνε σε εργαζόμενους εργοστασίου της αεροπορικής βιομηχανίας στην περιοχή Μπουριατία, πέριξ της λίμνης Βαϊκάλη στη Σιβηρία- ότι ανησυχούσε κι ο ίδιος.
Ωστόσο, όπως τόνισε, τα θεμέλια της οικονομικής μας σταθερότητας φάνηκαν πιο ισχυρά απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Η οικονομική κυριαρχία της Ρωσίας είναι το μείζον κέρδος της περυσινής χρονιάς, δήλωσε, και το ρωσικό χρηματοοικονομικό σύστημα έγινε δυνατότερο. Εξάλλου, όπως τόνισε, αυξάνονται οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά, ενώ πρέπει να ενισχυθεί ο εγχώριος ανταγωνισμός.

Βέλη κατά της Δύσης

Στη γεωπολιτική ανάγνωση των πραγμάτων, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του ότι η Δύση ήταν αποφασισμένη να διαλύσει τη Ρωσία.
«Επομένως, για μας δεν είναι ένα γεωπολιτικό καθήκον, αλλά μια μάχη για την επιβίωση του ρωσικού κράτους, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και των παιδιών μας», είπε.
«Είναι μια μάχη για τους πληθυσμούς μας που ζουν στην ανατολική Ουκρανία», πρόσθεσε. «Πρέπει, συνεπώς, να ενωθεί η κοινωνία μας, εξήγησε. Μόνο όταν ο εχθρός δει ενωμένη την κοινωνία μας, θα έρθουν οι επιτυχίες και η νίκη».
Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο αεροσκαφών στην ανατολική περιοχή της Μπουριάτια, ο Putin είπε ότι η Ρωσία προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ουκρανία επί δεκαετίες, αλλά ότι "η κατάσταση άλλαξε" μετά τη φιλοδυτική ουκρανική εξέγερση το 2014, κατά την οποία ανατράπηκε ο φιλοκρεμλίνος Ουκρανός πρόεδρος σε ένα γεγονός που η Ρωσία περιγράφει ως "πραξικόπημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης