Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία επικυρώνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Συνάντηση Erdogan - Niinisto

Η Τουρκία επικυρώνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Συνάντηση Erdogan - Niinisto
Πλέον το πιθανότερο είναι η Φινλανδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ πριν από τη Σουηδία
Σχετικά Άρθρα
Την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να επικυρώσει πιθανότατα έως τα μέσα Απριλίου η Τουρκία, τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Sauli Niinistο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις 16 με 17 Μαρτίου στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Rejep Tayip Erdogan.
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία – μαζί με την Ουγγαρία – είναι τα μόνα από τα 30 κράτη – μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που δεν έχουν ακόμα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Σουηδία και Φινλανδία υπέβαλαν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ το 2022, αλλά είναι αντιμέτωπες με τις αντιρρήσεις της Τουρκίας, η οποία τις κατηγορεί ότι υποθάλπουν Κούρδους μέλη του ΡΚΚ που η Άγκυρα τους θεωρεί τρομοκράτες.
Πάντως, οι εντονότερες ενστάσεις της Τουρκίας αφορούν στην υποψηφιότητα της Σουηδίας, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πλέον πολύ πιθανό οι δύο αυτές σκανδιναβικές χώρες να μην ενταχθούν στη Συμμαχία μαζί, όπως και επιθυμούσαν.
Αυτό άλλωστε υποστήριξε χθες και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ulf Kristersson, ο οποίος υπογράμμισε πως έχει αυξηθεί η πιθανότητα να ενταχθεί πρώτα η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, αναφέροντας όσον αφορά τη Σουηδία, πως το ζήτημα δεν είναι εάν θα ενταχθεί στη Συμμαχία αλλά πότε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης