Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παράσταση νίκης» Putin στην Ουκρανία η επίσκεψη σε Μαριούπολη - Νοσοκομεία ναρκοθετεί ο Zelensky, βόμβα πολέμου από Πολωνό πρέσβη

«Παράσταση νίκης» Putin στην Ουκρανία η επίσκεψη σε Μαριούπολη - Νοσοκομεία ναρκοθετεί ο Zelensky,  βόμβα πολέμου από Πολωνό πρέσβη
Ο Ρώσος πρόεδρος μετέβη με ελικόπτερο στη Μαριούπολη, ενώ οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μετέβη σε διάφορες γειτονιές της πόλης και έκανε στάσεις για να μιλήσει σε κατοίκους
Σχετικά Άρθρα

(upd 4) «Αυτά δεν γίνονται ούτε στον χειρότερο πόλεμο, δεν τα κάνουν κανονικοί άνθρωποι», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, κατά την ενημέρωσή του στην Μαριούπολη όπου μετέβη, μετά την επίσκεψη στην Κριμαία, την ημέρα της 9ης επετείου από την επανένωση της χερσονήσου της Ρωσίας.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στο πρώτο από την αρχή του πολέμου ταξίδι του ηγέτη του Κρεμλίνου στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της ουκρανικής περιφέρειας του Donbass, o Putin πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μαριούπολη, της οποίας η κατάληψη τον Μάιο, έπειτα από μια από τις πιο μακροχρόνιες και πολύνεκρες μάχες του πολέμου, ήταν η πρώτη μείζονα νίκη της Ρωσίας μετά την αποτυχία της να καταλάβει το Κίεβο.
Η περιοδεία του Ρώσου προέδρου έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Vladimir Putin από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, εν τω μέσω ισχυρών ρωσικών βομβαρδισμών σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δέχεται τις πιέσεις των ΗΠΑ να αντεπιτεθεί, την ώρα που ακόμη αναμένει μια στρατιωτική βοήθεια η οποία δεν έρχεται, γεγονός που τον έχει φέρει σε τόσο δεινή θέση, ώστε, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρώην επιθεωρητή του ΟΗΕ Scott Ritter, «θα τον σκοτώσει ο ίδιος του ο στρατός» και μάλιστα ο χρόνος μετράει αντίστροφα!

«Παράσταση νίκης» η περιοδεία Putin

Ο Ρώσος πρόεδρος μετέβη με ελικόπτερο στη Μαριούπολη, ενώ οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μετέβη σε διάφορες γειτονιές της πόλης και έκανε στάσεις για να μιλήσει σε κατοίκους.
Στην περιφέρεια Nevsky της Μαριούπολης, μια νέα συνοικία κατοικιών, η οποία οικοδομήθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ο Putin επισκέφθηκε μια οικογένεια στο σπίτι της, όπως ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Ο αρχηγός του κράτους επιθεώρησε επίσης την ακτογραμμή της Μαριούπολης στην περιοχή του γιωτ κλαμπ, το κτίριο του θεάτρου, αξιομνημόνευτα μέρη της πόλης», μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
Ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Marat Khusnullin είπε στον Putin ότι μετά την επικράτηση του ρωσικού στρατού όταν ήρθε στο νοσοκομείο, όπου βρίσκονταν τότε οι τραυματίες και οι πρόσφυγες και διαπίστωσε πως τα ουκρανικά στρατεύματα ναρκοθετούσαν τα ίδια τα νοσοκομεία, ιατρικές συσκευές, ακόμη και τα πτώματα των νεκρών για να μην μπορούν να αφαιρεθούν.
«Οι κανονικοί άνθρωποι δεν θα το έκαναν αυτό», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος μεταξύ άλλων.
Ο Khusnullin του έδειξε πώς γίνεται η αποκατάσταση - χτίζονται μικροπεριοχές, κοινωνικές εγκαταστάσεις, σχολεία και ιατρικά ιδρύματα.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Putin συναντήθηκε και με τον κορυφαίο διοικητή της στρατιωτικής επιχείρησής του στην Ουκρανία, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Valery Gerasimov, ο οποίος είναι επικεφαλής του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.
putin_mar.jpg
Βόμβα πολέμου από Πολωνό διπλωμάτη

Φωτιές άναψε η δήλωση του Πολωνού πρέσβη στη Γαλλία Jan Emeryk Rościszewski, η οποία αν και επικίνδυνη εξελήφθη από αρκετά μέσα ενημέρωσης ως άμεση εμπλοκή της χώρας του και της συλλογικής Δύσης σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία εάν η Ουκρανία δεν καταφέρει «μόνη της να υπερασπιστεί τον εαυτό της».
Εάν η Ουκρανία αποτύχει να υπερασπιστεί τον εαυτό της τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να εισέλθουμε στον πόλεμο, φέρεται να δήλωσε ο Rościszewski.
Η πολωνική πρεσβεία στη Γαλλία υποστηρίζει πως τα μέσα ενημέρωσης «παρερμήνευσαν» τα λόγια του διπλωμάτη και τα έθεσαν εκτός πλαισίου.
Ο διπλωμάτης στη συνέντευξη δεν μιλά για άμεση συμμετοχή της Πολωνίας στον πόλεμο, ωστόσο κάνει λόγο για «κοινές αξίες στις οποίες είναι ο βασισμένος ο πολιτισμός μας που θα τεθούν σε κίνδυνο, επομένως δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή».
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πρόκειται για μία προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια ήττα για την Ουκρανία και το ενδεχόμενο η Ρωσία να επιτεθεί ή να εμπλέξει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία στον πόλεμο.

 

Αλόγιστη χρήση πυρομαχικών, μεγάλες απώλειες - Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν περισσότερα από 100 χιλιάδες πυρομαχικά στο Donbass σε ένα χρόνο

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αλόγιστη χρήση πυρομαχικών από τους Ουκρανούς, μόνο σε ένα χρόνο και μόνο στο Donbass (Ανατολική Ουκρανία, Donetsk και Luhansk) οι Ουκρανοί έχουν εκτοξεύσει 100.000 βλήματα.
Επίσης για τους ρώσους η αποστολή πολεμικών αεροπλάνων στην Ουκρανία πέραν από απόδειξη ήττας είναι και σημείο… χωρίς επιστροφή…
Γιατί η Δύση κάθε φορά κάνει και ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την κλιμάκωση;
Γιατί η Ουκρανία ηττάται και η Δύση αναζητάει τρόπους για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου, οι Ρώσοι προελαύνουν και οι Ουκρανοί ηττώνται και μαζί και η Δύση που βοηθάει ενεργά την Ουκρανία, ειδικά οι Αμερικανοί που έχουν αναλάβει εξολοκλήρου τον Ουκρανικό στρατό.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν περισσότερα από 100 χιλιάδες πυρομαχικά στο Donbass σε ένα χρόνο
O Ουκρανικός στρατός εκτόξευσε περισσότερα από 100 χιλιάδες πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων σε όλη την περιοχή του Donbass, συμπεριλαμβανομένων 39 πυραύλων από το Tochka-U OTRK, πάνω από 220 πυραύλους HIMARS MLRS, περισσότερους από 250 πυραύλους BM-27 Uragan MLRS και περίπου 13 χιλιάδες βλήματα MLRS (122 mm), καθώς και περισσότερες από 21,5 χιλιάδες οβίδες με διαμέτρημα 155 mm.
Από τον Ιούλιο του 2022, κατά παράβαση των απαιτήσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν νάρκες κατά προσωπικού της δράσης πίεσης PFM-1 Lepestok κατά του άμαχου πληθυσμού.

Prigozhin: Θα στρατολογηθούν περίπου 30.000 νέοι μαχητές μέχρι τα μέσα Μαΐου

Η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner σχεδιάζει να στρατολογήσει περίπου 30.000 νέους μαχητές μέχρι τα μέσα Μαΐου, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της, Evgeny Prigozhin το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.
Σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram ο Prigozhin, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε ότι έχουν ανοίξει κέντρα στρατολόγησης της Wagner σε 42 ρωσικές πόλεις, πρόσθεσε σήμερα ότι αυτά προσλαμβάνουν καθημερινώς 500 με 800 άτομα κατά μέσον όρο.
Οι άνδρες της οργάνωσης υηγούνταν των ρωσικών προσπαθειών να καταλάβουν την ουκρανική πόλη Bakhmout που αντιστέκεται από το περασμένο καλοκαίρι κατά την μεγαλύτερης διάρκειας και πλέον αιματηρή μάχη στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετράει ήδη ένα χρόνο.
Τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η Wagner διαθέτει περίπου 50.000 μαχητές στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και 40.000 κατάδικους τους οποίους ο Prigozhin στρατολόγησε από τις ρωσικές φυλακές με την υπόσχεση ότι θα τους απονεμηθεί χάρη αν επιζήσουν έξι μήνες.
Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι περίπου 30.000 μαχητές της οργάνωσης έχουν λιποτακτήσει, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί--ένας αριθμός που δεν μπορεί να διακριβωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.
Ο Prigozhin λέει ότι η στρατολόγηση πάει καλύτερα από το αναμενόμενο και ότι οι εθελοντές είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τους κρατούμενους που είχαν καταταγεί παλαιότερα.

Δικαστήριο για τα ουκρανικά εγκλήματα

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας καταγράφει διεξοδικά όλα τα εγκλήματα των Ουκρανών, με αυτούς τους φακέλους να αποτελούν πιθανώς βάση για το δικαστήριο στο μέλλον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Γνωρίζουμε ότι η Ερευνητική Επιτροπή εμπλέκεται σε αυτό το έργο.
Όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου καταγράφονται ενδελεχώς.
Τα αρχεία προφανώς θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα τέτοιο δικαστήριο», είπε όταν ρωτήθηκε πώς το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται την ιδέα ενός δικαστηρίου για το καθεστώς του Κιέβου.
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να ιδρύσει ένα διεθνές δικαστικό όργανο ως απάντηση στις δυτικές χώρες, οι οποίες προετοιμάζουν παρόμοιες δομές για τη δίωξη της Ρωσίας.

Οι Αμερικανοί συνομιλούν με Zelensky για την πρόοδο των ρωσικών δυνάμεων

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Mark Milley και ο βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Oleksiy Reznikov, τον Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny και τον επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Andriy Yermak, καθώς και τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
Οι συμμετέχοντες εστίασαν «στη συνεχή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».
«Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τη συνεχιζόμενη βοήθεια για την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη συνεχή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky συμμετείχε στη συνομιλία στο το τέλος»…

Η μεταφορά πολεμικών αεροπλάνων από την Δύση στην Ουκρανία… απόδειξη ήττας και κίνηση χωρίς επιστροφή

Η κυριαρχία στον αέρα είναι μια από τις βασικές πτυχές του σύγχρονου πολέμου, ιδιαίτερα για την πολιτική Δύση και τους πολυάριθμους υποτελείς και δορυφόρους της.
Προς το παρόν, το καθεστώς της Ουκρανίας εξακολουθεί να μην βασίζεται πολύ σε ένα τέτοιο δόγμα, καθώς ο συρρικνωμένος αριθμός αεροσκαφών της σοβιετικής εποχής επιτρέπει μόνο περιορισμένη χρήση….
Στον Ουκρανικό Ουρανό κυριαρχούν τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα.
Η τεράστια επίγεια αεράμυνα μεγάλης εμβέλειας της πρώην ΕΣΣΔ αντιστάθμισε την έλλειψη αεροπλάνων, καθώς το καθεστώς της Ουκρανίας κληρονόμησε μια τεράστια ποσότητα συστημάτων SAM (πύραυλοι επιφανείας-αέρος), αλλά και αυτοί μειώνονται καθώς οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) τα καταστρέφουν.

Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, το ΝΑΤΟ κινείται προς τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία ως το τελευταίο βήμα στην προμήθεια συμβατικών όπλων.
Το κύριο ζήτημα με αυτό ήταν η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων για να μπορούν να πετούν με τεχνολογίες του ΝΑΤΟ, καθώς η διαδικασία συνήθως διαρκεί χρόνια.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι οι ίδιοι οι πιλότοι δεν επιθυμούν πολύ να εκπαιδευτούν σε δυτικά αεροσκάφη όπως το F-16, για παράδειγμα, το οποίο είναι πολύ ελαφρύτερο και λιγότερο ικανό από τα τζετ Su-27 της Σοβιετικής εποχής που πετούσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος της Ουκρανίας.
Ωστόσο, η χρόνια έλλειψη ανταλλακτικών και πυρομαχικών για αυτά τα αεροσκάφη τα καθιστά σίγουρα λιγότερο βιώσιμα, ακόμη και με την ενσωμάτωση δυτικών όπλων όπως το AGM-88 HARM (High-speed Anti-Radiation Missile) και Βόμβες JDAM (Joint Direct Attack Munition) .

Το ζήτημα θα μπορούσε να παρακαμφθεί εν μέρει τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς η Σλοβακία και η Πολωνία θα στείλουν μαχητικά αεροσκάφη MiG-29.
Η Πολωνία φαίνεται να είναι πιο κοντά στην ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου από ότι η Σλοβακία, καθώς ο πολύ μεγαλύτερος αμυντικός της τομέας έχει ήδη σχέδια να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη της εποχής του Συμφώνου της Βαρσοβίας με το F-35A και το νοτιοκορεατικό FA-50.
Από την άλλη πλευρά, η Σλοβακία ελπίζει να κάνει μια συμφωνία ανταλλαγής με τις ΗΠΑ, με στόχο να αποκτήσει F-16 για την παράδοση των MiG-29 στην Ουκρανία.
Η Πολωνία είναι ο πιθανότερος υποψήφιος για άμεσες παραδόσεις, εν μέρει λόγω του μεγαλύτερου στόλου αεροσκαφών MiG-29, καθώς και του γεγονότος ότι τα περισσότερα από αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν, σε αντίθεση με τα σλοβακικά (που επισήμως αποσύρθηκαν το 2022).

Στις 16 Μαρτίου, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 4 πολεμικά αεροπλάνα θα παραδοθούν στο καθεστώς της Ουκρανίας «μέσα στις επόμενες ημέρες».
Ο Πολωνός Πρόεδρος τόνισε ότι «τα υπόλοιπα προετοιμάζονται, και συντηρούνται».
Το CNN ισχυρίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των MiG-29 που πρόκειται να μεταφερθούν είναι μεταξύ 11 και 19.
Καθώς η Πολωνία διαθέτει επίσημα έως και 30 από αυτά τα πολεμικά αεροπλάνα, μπορεί να υποτεθεί ότι όχι περισσότερα από 19 είναι σε αρκετά καλή κατάσταση για να παραδοθούν στην Ουκρανία.
Υπάρχουν αναφορές ότι τα ελαφρά αεροσκάφη FA-50 πρόκειται να παραδοθούν στην Πολωνία από τη Νότια Κορέα το καλοκαίρι του 2023, γεγονός που θα εξηγούσε την ετοιμότητα της Βαρσοβίας να επιταχύνει το σχέδιο.

Το Politico ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ «δέχεται αυξημένη πίεση να στείλει αεροπλάνα».
Οι γερουσιαστές συνναινούν ότι «τα F-16 χρειάζονται πολύ σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για να δώσουν στους Ουκρανούς το πλεονέκτημα που χρειάζονται».
Η πρωτοβουλία, υπό την ηγεσία ενός Δημοκρατικού της Αριζόνα, του γερουσιαστή Mark Kelly, υποστηρίζεται επίσης από επτά άλλους γερουσιαστές.
Ωστόσο, άλλοι, όπως οι Ρεπουμπλικάνοι Tom Cotton και ο διαβόητος Lindsey Graham επιμένουν να «κάνουν περισσότερα», με τον Cotton να επικρίνει πρόσφατα τον Λευκό Οίκο και να ζητά την παράδοση πυρομαχικών διασποράς..

«Τον Zelensky θα τον εξοντώσει ο στρατός»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κινδυνεύει να σκοτωθεί από τον ουκρανικό στρατό, πιστεύει ο Scott Ritter, συνταξιούχος αξιωματικός των πληροφοριών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ για την εξάλειψη των ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής.
Η μοίρα του Ουκρανού ηγέτη είναι μια από τις βασικές πτυχές για το πώς θα τελειώσει η κρίση.
«Για χάρη της γυναίκας και των παιδιών του, τα οποία δεν κατηγορώ για τις αμαρτίες του πατέρα και του συζύγου τους, ελπίζω να φύγουν ειρηνικά από την Ουκρανία και να εγκατασταθούν κάπου αλλού.
Εάν απαιτείται ποινική τιμωρία για τα εγκλήματα που θα μπορούσε να έχει διαπράξει ο Zelensky, τότε πρέπει να δικαστεί.
Εάν είναι αθώος, τότε ελπίζω να μπορεί να ζήσει μια ήσυχη ζωή».
«Αλλά ο Zelensky χάνει.
Και αν μείνει στην Ουκρανία, φοβάμαι ότι θα σκοτωθεί», συνέχισε ο απόστρατος αξιωματικός.
«Θα σκοτωθεί είτε ως αποτέλεσμα ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, είτε ως αποτέλεσμα να τον σκοτώσει ο Ουκρανικός στρατός»
H επόμενη ημέρα της Ουκρανίας δεν περιλαμβάνει τον Zelensky.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 92 ουκρανικές μονάδες πυροβολικού σε 114 περιοχές κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
Η δυτική ομάδα των ρωσικών δυνάμεων χτύπησε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό της Ουκρανίας στην περιοχή Kupyansk, σκοτώνοντας έως και 50 στρατιώτες την τελευταία ημέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Κυριακή (19/3/2023).
Επίσης στο Kupyansk καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα και ισάριθμα στρατιωτικά αυτοκίνητα.

Μάχες στο Krasny Liman

Οι ρωσικές δυνάμεις εξόντωσαν πάνω από 90 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Krasny Liman
Από τα πλήγματα του ρωσικού στρατού καταστράφηκαν τρία μαχητικά οχήματα πεζικού, τρία οχήματα, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika, καθώς και ένα D-20 και ένα D-30.

Οι συγκρούσεις στο Donetsk

Οι μονάδες της νότιας ομάδας των ρωσικών δυνάμεων εξάλειψαν περισσότερους από 80 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του Donetsk την περασμένη ημέρα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επίσης καταστράφηκαν περισσότερα από τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα φορτηγά, τρεις εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad και ένα οβιδοβόλο Msta-B.

Πλήγματα στη Zaporozhye

Οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τουλάχιστον 50 Ουκρανούς στρατιώτες στις νότιες περιοχές του Donetsk και στη Zaporozhye.
Η ανατολική δύναμη του ρωσικού στρατού έκανε χρήση συνδυασμένων πυρών για να προκαλέσουν καίρια πλήγματα στις μονάδες του ουκρανικού στρατού κοντά στους οικισμούς Novomikhailovka, Ugledar, Prechistovka, Privolnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και στο Orek.

Βομβαρδισμοί στην Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο υπόστεγα με στρατιωτικό εξοπλισμό της 122ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Otradokamenka στην περιοχή Kherson.
Επιπλέον σκοτώθηκαν έως και 20 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν τρία οχήματα και δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Gvozdika.
Επιπροσθέτως η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε εννέα ρουκέτες HIMARS, Olkha και επτά drones.
Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 402 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη, 222 ελικόπτερα, 3.464 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 414 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 8.338 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από την έναρξη του πολέμου.

1_27.jpg

2_39.jpg

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης