Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 2 εβδομάδων ώθησε τη Wall η εκεχειρία στην Γάζα - Κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση σημείωσε ο S&P 500

Σε υψηλό 2 εβδομάδων ώθησε τη Wall η εκεχειρία στην Γάζα - Κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση σημείωσε ο S&P 500
Θετικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στη Wall καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε η επίτευξη εκεχειρίας στην Μ. Ανατολή. Ωστόσο, τα κέρδη μετριάστηκαν από τις εντεινόμενες ανησυχίες για την κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη, με αιχμή την κατάσταση της Ελλάδας.
Παράλληλα, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 12.837 μονάδες, αυξημένος  κατά +0,38%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,23% και στις 1.391 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,34% στις 2.927 μονάδες.
Κέρδη +2,34%, στα 2,19 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,08 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,22 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, ως σταθερό χαρακτηρίζει το outlook του αμερικανικού λιανεμπορίου ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος ωστόσο, επισημαίνει πως «κλειδί» για την αξιολόγηση της οικονομίας αποτελεί το μερίδιο αγοράς.
Παράλληλα, o Fitch υπογράμμισε πως το λιανεμπόριο αποτελεί την κορωνίδα της ευοίωνης πορείας της οικονομίας των ΗΠΑ.
Επίσης, κατά 1,5 εκατ. βαρέλια μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα των
Ηνωμένων Πολιτειών σε πετρέλαιο, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (Energy Information Administration-ΕΙΑ).
Σύμφωνα με του αναλυτές στο Platts  αναμενόταν άνοδος κατά 1 εκατ βαρέλια.
Ακόμα, κατά 0,2% αυξήθηκε ο δείκτης leading indicators για τον μήνα Οκτώβριο στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν άνοδο 0,1%.
Παράλληλα, ο leading indicators είχε καταγράψει άνοδο 0,5% και τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, λόγω του τυφώνα Sandy οι αυξητικές τάσεις περιορίστηκαν στο 0,2% τον Νοέμβριο.
Την ίδια στιγμή, οριακή αύξηση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς διαμορφώθηκε στις 82,7 μονάδες, εν αντιθέσει με τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για εκτίναξη στις 84,9 μονάδες. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Michigan, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε κατά μία μόλις μονάδα εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα.
Ταυτόχρονα, στις 52,4 μονάδες διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός δείκτης των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, αυξημένος κατά 1,4 μονάδες εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο.
Παράλληλα, ο μεταποιητικός δείκτης διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που υπολόγιζαν να παραμένει αμετάβλητος στις 51 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, η παραγωγή αυξήθηκε στις 52,8 μονάδες από 51,1 μονάδες, ενώ οι νέες παραγγελίες σημείωσαν άνοδο κατά 1,7 μονάδες, διαμορφωμένες στις 52,8 μονάδες.
Τέλος, ο δείκτης απασχόλησης στον μεταποιητικό κλάδο εκτινάχθηκε στις 52,6 μονάδες.
Επίσης, κατά 41 χιλ, στις 410 χιλ, μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα (εκείνη που ολοκληρώθηκε στις 17/11) ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κατέθεσε αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Να σημειωθεί πως οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν πτώση των αιτήσεων για τη λήψη επιδόματος ανεργίας κατά 18 χιλ και διαμόρφωσή τους στις 418 χιλ.
Κατά τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά σε αύξηση κατά 90 χιλ, έναντι αρχικών προβλέψεων για αύξησή τους κατά 78 χιλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης