Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meraj – 532: Τα νέα ιρανικά drones - καμικάζι πλήττουν στόχους ακαριαία και με απίστευτη ακρίβεια

Meraj – 532: Τα νέα ιρανικά drones - καμικάζι πλήττουν στόχους ακαριαία και με απίστευτη ακρίβεια
Ο σχεδιασμός του drone μειώνει τον χρόνο προετοιμασίας του και αυξάνει την ταχύτητα αντίδρασης και χρήσης
Σχετικά Άρθρα
Οι χερσαίες δυνάμεις του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν παρουσίασαν στις 9 Απριλίου ένα νέο drone – καμικάζι το όνομα «Meraj-532».
Ο επικεφαλής της οργάνωσης Έρευνας και Αυτάρκειας των Φρουρών της Επανάστασης Ali Kouhestani δήλωσε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Tasnim ότι το drone τροφοδοτείται από έναν εμβολοφόρο κινητήρα και έχει εμβέλεια έως και 450 χιλιόμετρα σε αποστολές επίθεσης αυτοκτονίας.
Το Meraj-532, που απογειώνεται από όχημα, έχει ανώτατο όριο ύψους τα 3,6 χιλιόμετρα και αυτονομία τριών ωρών.
«Με την κεφαλή των 50 κιλών, το drone μπορεί να χτυπήσει τους επιθυμητούς στόχους με υψηλή ακρίβεια, γράφει ο ιστότοπος South Front.
Επιπλέον, ο σχεδιασμός του drone μειώνει τον χρόνο προετοιμασίας του και αυξάνει την ταχύτητα αντίδρασης και χρήσης», είπε ο στρατηγός Kouhestani.
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim δημοσίευσε πλάνα που δείχνει μια επιτυχημένη δοκιμή με ζωντανά πυρά του drone αυτοκτονίας Meraj-532 εναντίον ενός στατικού στόχου.

drone.png
Ιρανική πρωτοπορία στα drones

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καθοδηγείται από ένα δορυφορικά υποβοηθούμενο σύστημα αδρανειακής πλοήγησης όπως πολλά άλλα ιρανικά drones αυτοκτονίας, συμπεριλαμβανομένων των Shahed-136 και Arash-2.

Ο σχεδιασμός του Meraj-532 είναι πολύ παρόμοιος με αυτόν του Morad-5, ενός μικρότερου drone αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκε από φιλοιρανικές ένοπλες ομάδες σε επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια.
Το Ιράν είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες δυνάμεις παγκοσμίως στην τεχνολογία των drones.
Η Τεχεράνη επέκτεινε το πρόγραμμά και έκανε αρκετές τεχνολογικές ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια παρά τις επανειλημμένες ισραηλινές απειλές καθώς και τις κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

shh_1.jpg



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης