Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ιαπωνία για επενδύσεις στρέφεται ο Buffett

Στην Ιαπωνία για επενδύσεις στρέφεται ο Buffett
Ο Buffett δήλωσε στο Nikkei ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες συναλλαγών, αργότερα μέσα στην εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Στην Ιαπωνία στρέφεται ο δισεκατομμυριούχος επενδυτές Warren Buffett, ο οποίος δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσεις τις συμμετοχές του στις μετοχές των ιαπωνικών οίκων trading, με αποτέλεσμα οι εν λόγω τίτλοι να σημειώσουν ράλι.
Σε συνέντευξή του στο Nikkei, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετων επενδύσεων σε πέντε μεγάλους ιαπωνικούς οίκους συναλλαγών, προσθέτοντας ότι είναι "πολύ περήφανος" για τις υπάρχουσες επενδύσεις του σε αυτούς.
Οι μετοχές της Mitsubishi Corp. σημείωσαν άνοδο 2,7% στις απογευματινές συναλλαγές στην Ιαπωνία, η Mitsui & Co. κέρδισε 2,6%, η Itochu Corp. αναρριχήθηκε 2,5% και η Marubeni Corp. προχώρησε 3,7%. Η Sumitomo Corp. σημείωσε επίσης άνοδο 2,7%.
Ο Buffett δήλωσε στο Nikkei ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τις εταιρείες αργότερα μέσα στην εβδομάδα "για να συζητήσει πραγματικά μόνο γύρω από τις επιχειρήσεις τους και να τονίσει την υποστήριξή μας", σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες trading της Ιαπωνίας - γνωστές ως sogo shosha - είναι όμιλοι που εισάγουν τα πάντα, από ενέργεια και μέταλλα μέχρι τρόφιμα και υφάσματα, στην Ιαπωνία, η οποία έχει έλλειψη πόρων.
Παρέχουν επίσης υπηρεσίες σε κατασκευαστές.
Οι εταιρείες trading έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας και έχουν συμβάλει στην παγκοσμιοποίηση των επιχειρήσεών της, σημειώνει το CNBC.
Ο Buffett δήλωσε στο Nikkei ότι κατέχει σήμερα μερίδιο 7,4% στην Itochu - περίπου 0,6 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση από το 6,8% που είχε γνωστοποιήσει στις κανονιστικές καταθέσεις του Νοεμβρίου.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η Berkshire Hathaway αύξησε τις θέσεις της στους πέντε κορυφαίους οίκους συναλλαγών στην Ιαπωνία κατά τουλάχιστον 1 ποσοστιαία μονάδα σε ποσοστό άνω του 6% ο καθένας - μετά την αρχική αγορά τον Αύγουστο, όταν ο Buffett απέκτησε συμμετοχές συνολικής αξίας άνω των 6 δισ. δολαρίων στα 90ά γενέθλιά του.
Τα αρχεία του Νοεμβρίου έδειξαν ότι οι θέσεις της Berkshire Hathaway ήταν 6,6% στη Mitsubishi Corp., 6,6% στη Mitsui & Co., 6,2% στην Itochu Corp., 6,8% στη Marubeni Corp. και 6,6% στη Sumitomo Corp.
Η Nikkei ανέφερε ξεχωριστά ότι η Berkshire Hathaway του Buffett ετοιμάζει άλλη μια έκδοση ομολόγων σε γεν, η οποία θεωρήθηκε ως μήνυμα ότι ο όμιλος θα αυξήσει τις επενδύσεις του στην Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης