Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση άνω του 1% στο πετρέλαιο λόγω αποδυνάμωσης του δολαρίου - Στα 86 δολ. το Brent

tags :
Πτώση άνω του 1% στο πετρέλαιο λόγω αποδυνάμωσης του δολαρίου - Στα 86 δολ. το Brent
Πτώση στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά έκλεισαν σήμερα 13/4 οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, καθώς η υποχώρηση στο αμερικανικό δολάριο εν μέσω ανησυχιών για από-δολαριοποίηση στις αγορές, αντιστάθμισε την υποχώρηση στα αποθέματα των ΗΠΑ και τις αυξημένες εισαγωγές στην κινεζική αγορά.
Ειδικότερα, το πετρέλαιο Brent παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε απώλειες 1,4% στα 86,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WΤΙ παράδοσης Μαΐου, σημείωσε πτώση της τάξεως του 1,3% κλείνοντας στα 82,16 δολάρια το βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, Brent και WTI έκλεισαν με σημαντική άνοδο, 6,6% και 6,7% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο ΟΠΕΚ+ με επικεφαλής Σαουδική Αραβία και Ρωσία, ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά συνολικά 1,15 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση μέχρι και το τέλος του έτους, πυροδοτώντας εικασίες για το ενδεχόμενο οι τιμές να αυξηθούν και πάλι στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε στρεβλώσεις στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, καθώς οι τιμές για WTI και Brent αυξήθηκαν ενώ το ρωσικό πετρέλαιο Urals παραμένει κάτω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι, λόγω του ανώτατου ορίου που επέβαλε η G7. Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε ότι «η τραπεζική κρίση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ επηρεάζει έντονα την αγορά πετρελαίου», για να δικαιολογήσει την απόφαση για μείωση της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης