Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δεν έχουμε μιλήσει με τη Γαλλία - Οι προσπάθειες της Βραζιλίας για τερματισμό του πολέμου «αξίζουν προσοχή»

Ρωσία: Δεν έχουμε μιλήσει με τη Γαλλία - Οι προσπάθειες της Βραζιλίας για τερματισμό του πολέμου «αξίζουν προσοχή»
Το Bloomberg μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επιθυμεί να πλησιάσει την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Οι προσπάθειες της Βραζιλίας να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία «αξίζουν προσοχή» αναφέρει το Κρεμλίνο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει δει καθόλου το ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο επιθυμεί να καταρτίσει η Γαλλία.

Το Bloomberg μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επιθυμεί να πλησιάσει την Κίνα με ένα σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για συζητήσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου.
Στο μεταξύ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Lula da Silva δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τις ΗΠΑ χθες Δευτέρα μετά τα πρόσφατα σχόλιά του ότι η Δύση «ενθαρρύνει» τον πόλεμο παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα στο Κίεβο και να αρχίσει να συζητά για την ειρήνη.
Ο Lula πρότεινε να συσταθεί μια ομάδα κρατών που δεν εμπλέκονται στον πόλεμο για να προωθήσουν την ειρήνη, ενώ την Κυριακή δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι συζήτησε την ιδέα αυτή με τους επικεφαλής της Κίνας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Βραζιλιάνου προέδρου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov απάντησε: «Οποιαδήποτε ιδέα λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα της Ρωσίας αξίζει προσοχή και σίγουρα πρέπει να την ακούσουμε».
Ηγέτες διάφορων χωρών, ανάμεσά τους ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, ο Γάλλος ομόλογός του Emmanuel Macron και ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, έχουν προσπαθήσει να εμφανιστούν ως πιθανοί μεσολαβητές με στόχο τον τερματισμό του πολέμου έπειτα από 14 μήνες.
Το Bloomberg μετέδωσε σήμερα ότι ο Macron  προσπαθεί σε συνεργασία με την Κίνα να καταρτίσει ένα σχέδιο το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως βάση συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Το Κρεμλίνο σχολίασε ότι έχει δει αυτές τις πληροφορίες του Τύπου, αλλά δεν έχει έρθει σε επαφή με τη Γαλλία για το θέμα. «Δεν έχουμε ενημερωθεί για την ύπαρξη οποιουδήποτε γαλλικού σχεδίου, δεν έχουμε λάβει τίποτα από τη γαλλική πλευρά», δήλωσε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης