Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ρωσία στις... δυτικές κυρώσεις – Συμβουλές Lavrov στη Βενεζουέλα

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ρωσία στις... δυτικές κυρώσεις – Συμβουλές Lavrov στη Βενεζουέλα
Θα μοιραστούμε την εμπειρία μας με τη Βενεζουέλα είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov
Την θέση πως η Ρωσία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στις κυρώσεις της Δύσης διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος αφού κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι μπορεί να εξαπατήσουν τον οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή, επισήμανε πως η Ρωσία θα μοιραστεί την εμπειρία της με τη Βενεζουέλα προκειμένου να τη συνδράμει ώστε να αποφύγει τα χειρότερα.
«Η Ρωσία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια όσον αφορά τον αριθμό των κυρώσεων που επιβάλλονται από τη Δύση και θα μοιραστεί την εμπειρία της αποφυγής της επιρροής τους με τη Βενεζουέλα» υποστήριξε ο Lavrov, αναφέροντας πως «είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία μας θα είναι χρήσιμη και στους φίλους μας στη Βενεζουέλα».
Ερωτηθείς για το εάν η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Βενεζουέλα να ξεπεράσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της – οι ΗΠΑ αρχικά άφησαν να εννοηθεί ότι θα άρουν τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν ισχυρότερες – ο Ρώσος ΥΠΕΞ εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ.

Εξαπατούν οι ΗΠΑ

«Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι οι ΗΠΑ μπορούν να σε εξαπατήσουν ανά πάσα στιγμή.
Πιο συχνά εξαπατούν παρά εκπληρώνουν τις υποσχέσεις, τις προτάσεις τους.
Η ιστορία μπορεί να αρχίσει, όταν διαβεβαίωναν τον Gorbachev και τον Yeltsin ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί.
Μάλλον είναι κουραστικό να την ακούσετε, την ξέρουν όλοι πολύ καλά.
Για αυτό και υποστηρίζουμε πλήρως τη θέση των φίλων μας από τη Βενεζουέλα.
Αυτή είναι η χώρα τους, αυτοί είναι οι υδρογονάνθρακες τους, αυτή είναι η οικονομία τους, η οποία υπόκειται σε παράνομες κυρώσεις.
Πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους πώς θα συνεχίσουν να εργάζονται, πώς θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν το κράτος ώστε η οικονομία τους να εξαρτάται ολοένα και λιγότερο από τις ιδιοτροπίες και τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ΗΠΑ ή άλλων παικτών από το δυτικό στρατόπεδο» είπε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης