Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο των Ουκρανών στη Zaporizhia – Τεχνητές πλημμύρες, κατάληψη πυρηνικού σταθμού

Το σχέδιο των Ουκρανών στη Zaporizhia – Τεχνητές πλημμύρες, κατάληψη πυρηνικού σταθμού
Απώτερος στόχος να εξουδετερωθούν τα ναρκοπέδια που έχουν στήσει οι Ρώσοι
Σχετικά Άρθρα
Την πρόκληση τεχνητής πλημμύρας μέσω της υπερχείλισης του ποταμού Δνείπερου έτσι ώστε να γίνει αποβατική κίνηση για την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhia προβλέπει το σχέδιο των Ουκρανών, όπως αναφέρει ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του Κινήματος Μαζί με τη Ρωσία στην επαρχία της Zaporizhia.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της «Komsomolskaya Pravda» ο Rogov υπογράμμισε πως το Κίεβο αυξάνει την απελευθέρωση υδάτων από τον υδροηλεκτρικό σταθμό του Δνείπερου προκειμένου να πλημμυρίσει τα ναρκοπέδια που βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, κίνηση που κατά τον φιλορώσο πολιτικό, σημαίνει πως οι Ουκρανοί ετοιμάζουν τη δύναμη απόβασης τους για την κατάληψη του σταθμού.

Υπερχείλιση Δνείπερου

«Ο Δνείπερος γεμίζει ολοένα και περισσότερο με νερό, καθώς ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες απελευθερώνονται από τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό του Δνείπερου.
Από το 1911 έχει να καταμετρηθεί τέτοια ποσότητα νερού στον κάτω ρου του ποταμού, ακόμα και πριν την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού.
Και αυτό μπορεί να συνεπάγεται την πιθανότητα μιας χερσαίας επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι θέλουν να γεμίσουν τη δεξαμενή της Kakhovka με νερό για να «αχρηστεύσουν» τα ναρκοπέδια που εγγυώνται την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού από μια επίθεση.
Το σχέδιο τους είναι να εξαπολύσουν μια επίθεση με θωρακισμένα σκάφη.
Υποστηρίζω αυτό το σενάριο.
Υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα, δεδομένου αυτού που συμβαίνει στην κατεύθυνση της Kherson» υποστήριξε ο Rogov.

Τι συμβαίνει στην Kherson

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Kherson, Volodymyr Saldo υποστήριξε ότι στη δεξιά όχθη του Δνείπερου στην περιοχή της Kherson καταγράφεται μια αύξηση των κινήσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να διασχίσουν το ποτάμι.
Μάλιστα ο Saldo υπογράμμισε πως οι ουκρανικές αρχές επιτάσσουν σκάφη από πολίτες για τις ανάγκες του στρατεύματος.
Υπενθυμίζεται πως και τον περασμένο Οκτώβριο, οι Ουκρανοί επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάνουν απόβαση μέσω του ποταμού στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης