Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι κυρώσεις εναντίον μας θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία και θα οδηγήσουν σε κρίση

Ρωσία: Οι κυρώσεις εναντίον μας θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία και θα οδηγήσουν σε κρίση
Η Ρωσία προσαρμόζεται και αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους πίσω από τις προθέσεις των μη φιλικών χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Η Μόσχα εκτιμά ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμια κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Συνεχίζουμε από το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση, τόσο οι τρέχουσες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της χώρας μας όσο και τα νέα πρόσθετα βήματα που πιθανώς σκέφτονται τώρα οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον, θα πλήξουν σκληρά την παγκόσμια οικονομία.
Επομένως, αυτό δεν μπορεί παρά να οδηγήσει προς μια παγκόσμια οικονομική κρίση», είπε o Peskov.
Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η Ρωσία προσαρμόζεται και αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους πίσω από τις προθέσεις των μη φιλικών χωρών.
Συγκεκριμένα, του ζητήθηκε να σχολιάσει αναφορές ότι οι χώρες των G7 συζητούν τώρα νέες αντιρωσικές κυρώσεις.
«Φυσικά, το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά, φυσικά, γνωρίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες της ΕΕ εξετάζουν ενεργά νέες πρόσθετες κυρώσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ κυρώσεις σε τέτοιο βαθμό.
Επομένως, προσαρμόζουμε, αναπτύσσουμε, συμμετέχουμε σε μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά σχέδια και λαμβάνουμε υπόψη τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τέτοιες σκέψεις των αντιπάλων μας», εξήγησε ο εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, το Bloomberg ανέφερε ότι ενόψει της συνόδου κορυφής των G7 που έχει προγραμματιστεί για τις 19-21 Μαΐου στη Χιροσίμα, οι αξιωματούχοι συζητούν την πιθανότητα πλήρους απαγόρευσης των περισσότερων εξαγωγών στη Ρωσία.
Οι εκπρόσωποι της G7 αναμένουν ότι τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ενταχθούν στα περιοριστικά μέτρα.
Η συζήτηση για ενδεχόμενη απαγόρευση συνεχίζεται, αλλά δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, τονίζει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης