Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθησυχαστικός ο Dimon (JP Morgan) για τις τράπεζες: Αυτό το κομμάτι της κρίσης έχει τελειώσει

Καθησυχαστικός ο Dimon (JP Morgan) για τις τράπεζες: Αυτό το κομμάτι της κρίσης έχει τελειώσει
Σύμφωνα με τον Dimon, η συμφωνία με τη First Republic σταθεροποιεί το τραπεζικό σύστημα
Σχετικά Άρθρα
Την άποψη ότι η κρίση που οδήγησε σε πτώση των τριών περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών τις τελευταίες εβδομάδες έχει σε μεγάλο βαθμό τελειώσει μετά την εξυγίανση της First Republic, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.
Η JP Morgan αναδείχθηκε νικήτρια της δημοπρασίας που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο για τη First Republic, αφού οι ρυθμιστικές αρχές αποφάσισαν ότι ο χρόνος είχε εξαντληθεί για την εξεύρεση λύσης από τον ιδιωτικό τομέα. Η Federal Deposit Insurance Corporation κατέσχεσε την τράπεζα και η JP Morgan ανακοίνωσε νωρίς τη Δευτέρα ότι αποκτά σχεδόν το σύνολο των καταθέσεων και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της First Republic.
«Η συμφωνία για τη First Republic δεν έχει αλλάξει τις πιθανότητες για ύφεση, αλλά έχει σταθεροποιήσει το σύστημα» δήλωσε ο Dimon στους αναλυτές σε τηλεδιάσκεψη λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. «Μπορεί να υπάρξει άλλη μια μικρότερη, αλλά αυτό λίγο πολύ τις λύνει όλες», συμπλήρωσε ο Dimon, ενώ τόνισε πως «αυτό το μέρος της κρίσης έχει τελειώσει».
Στον απόηχο της ξαφνικής κατάρρευσης της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα, οι επενδυτές τιμώρησαν άλλες τράπεζες που είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά με την SVB. Όμως η εισφορά 30 δισ. δολαρίων σε καταθέσεις στην First Republic τον περασμένο μήνα κέρδισε χρόνο για τον κλάδο, επιτρέποντας στις μεσαίου μεγέθους τράπεζες να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου τις τελευταίες εβδομάδες που σε πολλές περιπτώσεις έδειξαν σταθεροποίηση των καταθέσεων. Αυτό μετρίασε τους φόβους των επενδυτών ότι περισσότερες τράπεζες θα καταρρεύσουν σύντομα.
Σύμφωνα με τον Dimon, στο μέλλον, οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένοι στους κινδύνους που δημιουργούνται από τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed και τον αντίκτυπο τους στα assets συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης