Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντριπτική η αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας – Τεράστιος κίνδυνος για την αντεπίθεση των Ουκρανών

Συντριπτική η αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας – Τεράστιος κίνδυνος για την αντεπίθεση των Ουκρανών
Τα μεγάλα αποθέματα μαχητικών δίνουν το πλεονέκτημα στη Ρωσία αναφέρει το Newsweek
Σχετικά Άρθρα
Η αεροπορική υπεροπλία και ο μεγάλος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών δίνουν στη Ρωσία ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι στην αντεπίθεση που σχεδιάζουν εδώ και καιρό οι Ουκρανοί.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek, το οποίο υποστηρίζει ότι «οι Ρώσοι έχουν συντριπτική αεροπορική υπεροχή», την οποία μάλιστα, δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα.

Δέκα φορές

«Η Ρωσία έχει σε επιφυλακή έναν πολύ μεγάλο στόλο αεροσκαφών που είναι 10 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Ουκρανίας» επισημαίνει ο Dale Buckner, CEO της εταιρείας ασφαλείας Global Guardian, υποστηρίζοντας πως για αυτό το λόγο «υπάρχει ένας πραγματικός τακτικός κίνδυνος στο έδαφος για τους Ουκρανούς, εάν αυτοί δεν διαθέτουν την κατάλληλη αεράμυνα και δεν έχουν πολλαπλά επίπεδα αντιαεροπορικής άμυνας».
Το επιχείρημα αυτό έχει αναδειχθεί πολλές φορές στο διεθνή Τύπο και σε διάφορες αναλύσεις για την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Πλεονέκτημα

Πρόσφατα οι New York Times είχαν αναφέρει σε δημοσίευμα τους πως οι προμήθειες των όπλων της Δύσης προς το Κίεβο, κάθε άλλο παρά μπορούσαν να εγγυηθούν την επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, καθώς η Ρωσία εξακολουθούσε να διατηρεί ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας όσον αφορά τον βαρύ οπλισμό, τα μαχητικά αεροσκάφη και τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Δεν το πιστεύουν ούτε οι Αμερικάνοι

Αν και πρόσφατα ο Αμερικάνος στρατηγός Mark Milley υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για την αντεπίθεση τους, τα απόρρητα έγγραφα που είχαν διαρρεύσει από το αμερικανικό Πεντάγωνο και τις μυστικές υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, αποκάλυπταν πως οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι εκτιμούσαν πως η ουκρανική αντεπίθεση ούτε σημαντικά εδάφη θα αποφέρει στο Κίεβο ούτε πρόκειται να αλλάξει σημαντικά την πορεία του πολέμου.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η αντεπίθεση των Ουκρανών είναι μια επιχείρηση που θα αποφασίσουν οι ίδιοι το που και το πότε θα εκδηλωθεί, αναφέροντας πως το Κίεβο είναι το μόνο που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Πρόσφατο δημοσίευμα του Politico ανέφερε πως το Κίεβο δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το πότε και το που θα εξελιχθεί η ουκρανική αντεπίθεση ούτε ακόμα και στους πιο στενούς συμμάχους του καθώς φοβάται το ενδεχόμενο διαρροών που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλο τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης