Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία διεκδικεί από τη Volkswagen αποζημίωση 200,5 εκατ. δολάρια

Γιατί ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία διεκδικεί από τη Volkswagen αποζημίωση 200,5 εκατ. δολάρια
Έίναι η τρίτη αγωγή που καταθέτει η GAZ κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.
Αγωγή με την οποία αξιώνει 15,6 δισ. ρούβλια (200,5 εκατ. δολάρια) κατά της Volkswagen κατέθεσε η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία GA
Z
. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη αγωγή που καταθέτει η GAZ κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.
Σύμφωνα με το Reuters, σε δημοσίευμα του το Σάββατο 6 Μαΐου η αγωγή, λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν δημοσιευθεί, κατατέθηκε στο Περιφερειακό Διαιτητικό Δικαστήριο του Νίζνι Νόβγκοροντ την Παρασκευή 5 Μαϊου 2023.
Το Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις δύο εταιρείες, όμως καμία εξ αυτών δεν ήταν διαθέσιμη.
Νωρίτερα φέτος, η GAZ κατέθεσε δύο αγωγές κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ζητώντας συνολικά αποζημίωση ύψους περίπου 545 εκατομμυρίων δολαρίων για ζημιές, υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις της VW για έξοδο από τη ρωσική αγορά είχαν θέσει τα συμφέροντά της σε κίνδυνο.
Αρχικά κατάφερε να δικαιωθεί από ένα δικαστήριο το οποίο αποφάσισε να παγώσουν τ α περιουσιακά στοιχεία της Volkswagen στη Ρωσία εν αναμονή των δικαστικών διαδικασιών, μια απόφαση όμως που το δικαστήριο τον Απρίλιο την πήρε πίσω.
Η Volkswagen σχεδιάζει να εκχωρήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στη Ρωσία, μεταξύ άλλων και το εμβληματικό εργοστάσιό της στην πόλη Καλούγκα που έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 225.000 οχημάτων, ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση καθώς εκκρεμεί η έγκριση της ρωσικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης