Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ένταλμα σύλληψης κατά του κεντρικού τραπεζίτη του Λιβάνου, για οικονομικά εγκλήματα

Γαλλία: Ένταλμα σύλληψης κατά του κεντρικού τραπεζίτη του Λιβάνου, για οικονομικά εγκλήματα
Ένταλμα σύλληψης κατά του κεντρικού τραπεζίτη του Λιβάνου εξέδωσαν οι γαλλικές αρχές
Σχετικά Άρθρα
Ένταλμα σύλληψης για τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου Ριάντ Σαλαμέχ εξέδωσαν Γάλλοι εισαγγελείς, καθώς ο ίδιος δεν παρέστη σήμερα 16/5 σε ακρόαση στο Παρίσι.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ομάδα Ευρωπαίων δικαστών (Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο) διεξάγει έρευνα για σειρά οικονομικών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου πλουτισμού και της φερόμενης νομιμοποίησης 330 εκατ. δολαρίων, αδικημάτων στα οποία εμπλέκεται ο Σαλαμέχ.
Ο 72χρονος -επί 30 χρόνια- κεντρικός τραπεζίτης έχει επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ο πλούτος του προέρχεται από την προηγούμενη απασχόλησή του ως επενδυτικού τραπεζίτη στη Merrill Lynch, από κληρονομημένα ακίνητα και επενδύσεις.
Στο πλαίσιο της έρευνας, τον Μάρτιο του 2022 οι τρεις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία άνω των 130 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με δικαστικό αξιωματούχο του Λιβάνου, ο Ριάντ Σαλαμέχ δεν έλαβε ποτέ την κλήση του από το Παρίσι, παρά τις πολλές προσπάθειες να την παραδώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης