Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αποκτά τα θανάσιμα φορητά φλογοβόλα Borodach, εξοπλισμένα με θερμοβαρικά πυρομαχικά - Όλεθρος στις πόλεις

Η Ρωσία αποκτά τα θανάσιμα φορητά φλογοβόλα Borodach, εξοπλισμένα με θερμοβαρικά πυρομαχικά - Όλεθρος στις πόλεις
Σχεδιάστηκε για να καταστρέφει στρατεύματα που στεγάζονται σε κτίρια, αμυντικές κατασκευές, αυτοκίνητα και ελαφρά θωρακισμένα οχήματα
Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε ήδη το φορητό φλογοβόλο πεζικού με την ονομασία "Borodach", ειδικά σχεδιασμένο για πόλεμο εντός πόλης σύμφωνα με τον Alexander Kochkin, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του τμήματος «Tekhmash» της κρατικής εταιρείας Rostec.
«Το MRO-A, ή Borodach, είναι ένα φορητό φλογοβόλο πεζικού, ανάλογο μιας αντιαρματικής χειροβομβίδας με ρουκέτα, ενώ η κεφαλή του είναι εξοπλισμένη με θερμοβαρική σύνθεση. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για εκτοξευτή χειροβομβίδων μιας χρήσης. Ο ρωσικός στρατός το έχει ήδη υιοθετήσει στη μάχη».
Το φλογοβόλο δημιουργήθηκε για μία μόνο χρήση. Είναι παρόμοιο με ένα από τα πιο δημοφιλή RPO, το "Bumblebee", που αναπτύχθηκε το 1980. Το "Bumblebee", επίσης γνωστό ως RPO-A Shmel "Rocket-Propelled Infantry Flamethrower-A", είναι ένα φορητό φλογοβόλο που χρησιμοποιεί πρόωση πυραύλων.
Επιπλέον, η υπηρεσία Τύπου της Rostec εξήγησε ότι το μικρού μεγέθους αεριωθούμενο φλογοβόλο MRO-A σχεδιάστηκε για να καταστρέφει στρατεύματα που στεγάζονται σε κτίρια, αμυντικές κατασκευές, αυτοκίνητα και ελαφρά θωρακισμένα οχήματα
Ручные_реактивные_гранатометы_и_огнеметы_производства_России_и_СССР_-_Russian_RPG_launchers.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης