Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden σε G7 για Ουκρανία: Είμαστε αποφασισμένοι – Δεν θα μας σπάσει ο Putin - Εκπαίδευση σε F-16

Biden σε G7 για Ουκρανία: Είμαστε αποφασισμένοι – Δεν θα μας σπάσει ο Putin - Εκπαίδευση σε F-16
Έλαβα διαβεβαιώσεις από τον Zelensky ότι τα F-16 δεν θα επιτεθούν στο έδαφος της Ρωσίας είπε ο Biden
Σχετικά Άρθρα
Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε μέχρι τέλους την Ουκρανία διεμήνυσε από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin δεν «θα σπάσει» την αποφασιστικότητά μας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Biden επανέλαβε «την κοινή και ακλόνητη δέσμευσή μας να σταθούμε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζονται τον εαυτό τους ενάντια σε αυτόν τον βίαιο πόλεμο επιθετικότητας και εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται».
«Η Ρωσία ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και η Ρωσία μπορεί να τον τερματίσει σήμερα, αποσύροντας τα στρατεύματά της από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανία.
Σήμερα το πρωί διαβεβαίωσα τον πρόεδρο Zelensky ότι δεν θα υπαναχωρήσουμε.
O Putin δεν θα σπάσει την αποφασιστικότητα μας, όπως νόμιζε ότι θα μπορούσε να κάνει πριν από δύο με τρία χρόνια» υπογράμμισε ο Biden.

Τι είπε για τα F-16

Αναφερόμενος στο θέμα της αποστολής των μαχητικών F-16 από τις συμμαχικές δυνάμεις, ο Biden υποστήριξε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky κατά την πρωινή τους συνάντηση ότι τα μαχητικά δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά του ρωσικού εδάφους.
Ωστόσο, ο Biden είπε ότι τα F-16 θα μπορούν να επιχειρήσουν οπουδήποτε βρίσκονται ρωσικά στρατεύματα εντός της Ουκρανίας.
Όπως είπε, οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους θα αρχίσουν την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων σε αεροπλάνα τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των F-16.

Προειδοποίηση στην Κίνα

Επιπλέον, ο Αμερικάνος πρόεδρος έσπευσε να προειδοποιήσει την Κίνα ότι σε περίπτωση που επιχειρήσει να αλλάξει μονομερώς το καθεστώς στην Ταϊβάν, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστια αντίδραση.
Όπως είπε, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ταϊβάν στον τομέα της άμυνας, επισημαίνοντας πως είναι σαφές ανάμεσα στους Συμμάχους πως θα υπάρξει απάντηση, εάν η Κίνα αναλάβει μονομερή δράση στην Ταϊβάν.
Ο Biden υποστήριξε ότι δεν προτίθεται να χαλαρώσει τις κυρώσεις κατά της Κίνας προκειμένου να βελτιώσει τις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Σχέσεις με Ιαπωνία

Αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ιαπωνία ο Αμερικάνος πρόεδρος υποστήριξε πως αυτές ποτέ δεν υπήρξαν πιο ισχυρές.
«Ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία επηρεάζει τους πάντες, ακόμα και εδώ στην περιοχή του Ειρηνικού» επισήμανε ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης