Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις της Ιαπωνίας κατά της Ρωσίας: Μη ανεκτές οι πυρηνικές απειλές

Νέες κυρώσεις της Ιαπωνίας κατά της Ρωσίας: Μη ανεκτές οι πυρηνικές απειλές
Η Ιαπωνία δεν δέχεται τις πυρηνικές απειλές της Ρωσίας
Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Ιαπωνία, τηρώντας τη δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη μέλη της G7 στη σύνοδό τους στη Χιροσίμα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Hirokazu Matsuno, οι κυρώσεις αφορούν στο πάγωμα των πόρων 17 Ρώσων πολιτών και 78 ρωσικών οργανισμών και εταιρειών, καθώς και στην απαγόρευση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών σε 80 ρωσικές οντότητες.
Οι απαγορεύσεις των εξαγωγών αφορούν προϊόντα προοριζόμενα για εταιρείες που συνδέονται με το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, καθώς και τους τομείς των υπηρεσιών στις κατασκευές και στη μηχανική.

Πυρά για τις πυρηνικές απειλές

Μάλιστα ο Matsuno υποστήριξε πως η Ιαπωνία «καταδικάζει» την πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία και καλεί αυτές τις δύο χώρες «να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες που επιδεινώνουν τις εντάσεις».
«Ως η μόνη χώρα που έχει υποστεί βομβαρδισμούς με ατομικές βόμβες κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Ιαπωνία δεν θα δεχθεί ποτέ τις πυρηνικές απειλές της Ρωσίας, πόσο μάλλον τη χρήση πυρηνικών όπλων» τόνισε ο Matsuno.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης