Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών τον Μάιο: Νεκροί 16.000 στρατιώτες - Τέλος για 196 HIMARS, 29 Storm Shadow

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών τον Μάιο: Νεκροί 16.000 στρατιώτες - Τέλος για 196 HIMARS, 29 Storm Shadow
Τα όπλα της Δύσης δεν πρόκειται να αλλάξουν την πορεία του πολέμου λέει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu
Σχετικά Άρθρα
Δραματικές είναι οι απώλειες των Ουκρανών στο πεδίο της μάχης καθώς μέσα σε ένα μήνα έχασαν τουλάχιστον 16.000 στρατιώτες, περισσότερα από 400 τανκ και 460 drones αλλά και δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προκαλούν σημαντικές καταστροφές στον ουκρανικό στρατό.
«Μόνο αυτόν τον μήνα, οι απώλειες τους ανήλθαν σε πάνω από 16.000 στρατιώτες, σε 16 αεροσκάφη, σε 5 ελικόπτερα, σε 466 drones, σε πάνω από 400 τανκ και άλλα τεθωρακισμένα άρματα μάχης, σε 238 πυροβόλα» υποστήριξε ο Shoigu, τονίζοντας ότι παράλληλα μέσα στο Μάιο αναχαιτίστηκαν ή καταστράφηκαν 196 πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών HIMARS, 16 πύραυλοι HARM και 29 πύραυλοι cruise Storm Shadow.

Τα όπλα της Δύσης

Σύμφωνα με τον Shoigu, η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης προς το Κίεβο δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.
«Η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης απλά καθυστερεί τις εχθροπραξίες.
Αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» τόνισε ο Shoigu, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο, ότι χρησιμοποιεί τα όπλα του ΝΑΤΟ για να επιτίθεται σε κοινωνικές υποδομές και να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ρώσων πολιτών.
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας αντιδρούν όσο το δυνατόν πιο σκληρά στις ενέργειες των Ουκρανών στρατιωτών» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ο οποίος επαίνεσε τους Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία για το θάρρος, την αποφασιστικότητα και την πίστη τους.

Τα καταστρέφουμε

«Ο ρωσικός στρατός ελέγχει τον όγκο και τις διαδρομές για την παράδοση του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού και των όπλων στην Ουκρανία, και χτυπάει όταν τους εντοπίζει.
Τις τελευταίες ημέρες, μεγάλες αποθήκες δυτικών όπλων στο Khmelnitsky, Ternopil και Nikolaev καταστράφηκαν, ενώ το αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στο Κίεβο χτυπήθηκε» επισήμανε ο Shoigu.

Ενισχύουμε το ρωσικό στόλο

Κατά τον Shoigu, αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται και επισκευάζονται συνολικά 62 πλοία για το ρωσικό στόλο, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες σε 5 υποβρύχια και σε 6 πλοία επιφανείας.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το καταδρομικό Admiral Nakhimov, το οποίο βρίσκεται υπό επισκευή από το 1999, αναμένεται να εισέλθει σε θαλάσσιες δοκιμές στα τέλη του 2023 ενώ η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2024.

Βελτιώνεται η χρήση της αεροπορίας

Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν τις μεθόδους χρήσης της αεροπορίας κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αναδυόμενες απειλές.
«Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι μέθοδοι χρήσης της αεροπορίας βελτιώνονται.
Χειρίζονται σωστά το νέο εξοπλισμό και τα όπλα.
Η συχνά μεταβαλλόμενη κατάσταση και η χρήση από τον εχθρό διαφόρων τύπων όπλων δυτικής κατασκευής απαιτούν να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε αναδυόμενες απειλές» υποστήριξε ο Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης