Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί ηττώνται στην Zaporizhia, στην αντεπίθεση έχασαν 160 άρματα μάχης - Εξελίσσεται σε φιάσκο για Zelensky και ΝΑΤΟ

Οι Ουκρανοί ηττώνται στην Zaporizhia, στην αντεπίθεση έχασαν 160 άρματα μάχης - Εξελίσσεται σε φιάσκο για Zelensky και ΝΑΤΟ
Ο Ουκρανικός στρατός αποτυγχάνει… θεωρεί εχθρούς τους πολίτες των κατεχόμενων εδαφών
(upd12) Η Ουκρανική αντεπίθεση παραπαίει, οι Ουκρανικές δυνάμεις πέραν των ελάχιστων εδαφών που σκόπιμα άφησαν οι ρωσικές δυνάμεις καθώς δεν ήταν η κύρια γραμμή άμυνας… έχουν υποστεί δραματικές απώλειες που υπολογίζονται σε 6.500 νεκρούς στρατιώτες και 160 άρματα μάχης κατεστραμμένα.
Αντιστοίχως οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν 54 άρματα μάχης…
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπολόγισε ότι το 30% των οπλικών συστημάτων που παρέδωσε η Δύση στην Ουκρανία έχει καταστραφεί…
Η Δύση διοχέτευσε 135 δισεκ. και το αποτέλεσμα είναι το απόλυτο τίποτε… η αντεπίθεση παραπαίει, τα δυτικά οπλικά συστήματα καταστρέφονται…
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin μάλιστα ανέφερε ότι τα αμερικανικά Bradley IFV και το σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS και τα γερμανικά τανκς Leopard καταστρέφονται πολύ εύκολα ενώ τόνισε ότι το ρωσικό τανκς Τ-90 είναι το καλύτερο τεθωρακισμένο στον κόσμο…
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε πυραυλική επίθεση ακριβείας στην Οδησσό της Νότιας Ουκρανίας χτυπώντας το λιμάνι και αποθήκες…
Η μεθόδευση του χτυπήματος δείχνει ότι για τους ρώσους ο στόχος ήταν πολύ σβαρός…

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας φιάσκο για Zelensky και ΝΑΤΟ

Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που οργανώθηκε με την ενεργό υποστήριξη της Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, απέτυχε, δήλωσε στο κανάλι του στο YouTube ο πρώην ευρωβουλευτής Florian Filippo.
"Θέλω να μιλήσω για τη διάσημη ουκρανική αντεπίθεση.
Στην πραγματικότητα, όλα είναι πολύ άσχημα - αυτό είναι το φιάσκο του Zelensky.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, ακόμη και η συνολική βοήθεια στην οργάνωση επιθετικών ενεργειών από την πλευρά της συμμαχίας δεν θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβασή τους. 
O πρώην ευρωβουλευτής εξήγησε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο μέτωπο είχαν ήδη αποδείξει ότι η Ουκρανία δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η τακτική του ΝΑΤΟ να διεξάγει μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία δεν επιτρέπει την επίλυση της κατάστασης, αλλά, αντίθετα, οδηγεί σε μεγαλύτερη κλιμάκωση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Τα τανκς του ΝΑΤΟ καταστρέφονται… έχουν μετατραπεί σε παλιοσίδερα…

Ενώ τα τανκς του ΝΑΤΟ καίγονται στις νότιες γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία, ο ουκρανικός στρατός δεν σταματά τις προσπάθειες να σπάσει τη ρωσική άμυνα σε άλλες περιοχές.
Εν μέσω σκληρών μαχών στο Donbass, οι ρωσικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιθέσεις με drone και πυραύλους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Στις 12 Ιουνίου 2023, εκρήξεις σημειώθηκαν κυρίως στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Dnepropetrovsk, Kirovograd, Kharkiv και στην πρωτεύουσα Κίεβο ενώ στην 13 Ιουνίου τα χτυπήματα επικεντρώθηκαν στην Οδησσό.
Πλάνα από το Kharkiv επιβεβαίωσαν ότι μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε συνοικία της πόλης, όπου τα ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν άλλη μια εγκατάσταση που ανήκε στον ουκρανικό στρατό.

Οι μάχες στην Zaporizhia

Στην περιοχή Zaporizhia επικεντρώνονται ο κύριος όγκος των συγκρούσεων.
Οι μάχες δεν σταματούν στους οικισμούς που βρίσκονται στα νότια της Velikaya Novoselka.
Αφού οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν στις θέσεις τους κοντά στο Makarovka και το Urozhajnoe, οι ουκρανικές δυνάμεις διεκδίκησαν τον έλεγχο αρκετών οικισμών.
Το χωριό Makarovka είναι σήμερα το κύριο πεδίο μάχης στην περιοχή.
Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να δημιουργήσει ένα προπύργιο στο χωριό.
Αφού επέτρεψαν στον εχθρό να εισέλθει στη Makarovka, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση.
Μέχρι το πρωί της 13ης Ιουνίου, καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν μπορούσε να διεκδικήσει τον έλεγχο του οικισμού. Σφοδρές μάχες για το χωριό συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτεθούν στη ρωσική ομάδα στην περιοχή δεν οδήγησαν επίσης σε κανένα αποτέλεσμα.
Στα ανατολικά, τα χωριά Novodonetskoe, Novomayarskoe και Urozhainoe παραμένουν υπό ρωσικό έλεγχο.
Ενώ στα δυτικά, ο ουκρανικός στρατός έχει διεκδικήσει τον έλεγχο του Levadnoe και του Novodarovka που στην πραγματικότητα βρίσκονται στη γκρίζα ζώνη και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει ένα οχυρό εκεί για να συνεχίσουν την προέλαση.
Ουκρανικές μονάδες συγκεντρώνουν δυνάμεις στην περιοχή, απειλώντας να επιτεθούν στο χωριό Ravnopol που βρίσκεται κοντά.

Medvedev: Να καταστρέψουμε τα υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνίας - Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη έως το Lviv

Σε μια πρόταση σοκ προχωρά ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υποστηρίζει πως κατόπιν της απροθυμίας της Δύσης να διεξάγει μια πραγματικά ανεξάρτητη, παγκόσμια έρευνα για το ποιοι βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει οποιονδήποτε ηθικό ενδοιασμό από το να προχωρήσει στην καταστροφή των υποθαλάσσιων καλωδίων επικοινωνίας.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev επισημαίνει ότι εξαιτίας της συνενοχής της Δύσης στην καταστροφή των Nord Stream, η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει κανένα ηθικό όριο και περιορισμό για να μην προχωρήσει στην καταστροφή των καλωδίων επικοινωνιών που έχουν «απλώσει οι εχθροί μας στον πυθμένα των ωκεανών».
Επιπλέον, ο Medvedev προτείνει να δημιουργηθεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη έως το Lviv που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Στη Λευκορωσία τα ρωσικά πυρηνικά όπλα

Τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας έχει αρχίσει να παραλαμβάνει η Λευκορωσία όπως επιβεβαίωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος, Alexander Lukashenko, ο οποίος υποστήριξε ότι τα όπλα αυτά είναι τρεις φορές πιο ισχυρά από τις ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στην Hiroshima και στο Nagasaki το 1945.
Πρόκειται για την πρώτη ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών κεφαλών - πρόκειται για μικρής εμβέλειας και λιγότερο ισχυρά όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης - εκτός του εδάφους της Ρωσίας από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Πιο ισχυρές από ατομικές βόμβες

«Έχουμε πυραύλους και βόμβες που παραλάβαμε από τη Ρωσία.
Οι βόμβες είναι τρεις φορές πιο ισχυρές από αυτές που έριξαν στην Hiroshima και στο Nagasaki» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1 ο Lukashenko.
Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία είχε διαμηνύσει πως η ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία θα γινόταν μόλις δημιουργούνταν οι κατάλληλες υποδομές φύλαξης και αποθήκευσης τους.
Σύμφωνα με τον Lukashenko, στη Λευκορωσία υπάρχουν διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι για την φύλαξη πυρηνικών όπλων από τη σοβιετική εποχή, εκ των οποίων ανακαινίστηκαν πέντε ή έξι από αυτούς προκειμένου να υποδεχθούν τα ρωσικά πυρηνικά όπλα.

Διαψεύδουν για τραυματισμό του νο2 των Τσετσένων

Διαψεύδει η Ρωσία τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα ρωσικά ΜΜΕ περί τραυματισμού του Τσετσένου Adam Delimkhanov, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Τσετσένων μετά τον Ramzan Kadyrov.
«Μόλις του μίλησα.
Είναι ζωντανός και είναι καλά.
Όχι μόνο αυτό, αλλά σας εύχεται να είστε όλοι καλά» ανέφερε ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλείται Τσετσένο στρατιωτικό διοικητή, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Delimkhanov βρίσκεται στην Τσετσενία και όχι στην Ουκρανία, καθώς και ότι οι αναφορές στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε εν μέσω πυρών στην Ουκρανία είναι όλες «ψευδείς».

Ο Ουκρανικός στρατός αποτυγχάνει… θεωρεί εχθρούς τους πολίτες των κατεχόμενων εδαφών


Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη επιτύχει στρατηγικά κέρδη, αλλά οι Ουκρανοί αξιωματικοί ήδη αποφασίζουν τι πρέπει να κάνουν με τον τοπικό πληθυσμό στην περιοχή που εντάχθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σε μια συνομιλία που διέρρευσε από την 35η Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ένας Ουκρανός αξιωματικός υπενθύμισε σε όλους ότι εισέρχονται σε έδαφος που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Γι' αυτό θα πρέπει να πολεμήσουν τους φιλορώσους συνεργάτες στην περιοχή.
Δεδομένου ότι οι ουκρανικές μονάδες δεν έχουν πια την πολυτέλεια να χάσουν τους στρατιώτες τους, ο καλύτερος τρόπος είναι να εκδιώξουν τους πολίτες από τις εστίες τους.
Μετά από όλα, κάθε κάτοικος μπορεί να είναι ένας πιθανός προδότης.
Ένας άλλος Ουκρανός αξιωματικός προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση και προέτρεψε όλους να μην κινηματογραφήσουν τα εγκλήματα… που θα διαπραχθούν…

Ηττώνται στην Zaporizhia

Τα ρωσικά στρατεύματα αποκρούουν όλες τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) να προχωρήσουν στην κατεύθυνση Zaporozhye, οι Ουκρανοί υφίστανται τεράστιες απώλειες, επισήμανε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Όλες οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της Zaporizhia έχουν αποτύχει.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τεράστιες απώλειες.
Ωστόσο, ξανά και ξανά, αποφασίζουν μια παράλογη απελπισμένη επίθεση.

Το τανκς Τ-90 το καλύτερο στον κόσμο

Το τανκ T-90 «Breakthrough» είναι το καλύτερο τανκ στον κόσμο, μόλις πάρει θέση, δεν υπάρχει τίποτα να κάνουν άλλοι εκεί, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Τώρα μπορούμε να πούμε ότι το T-90 Proryv είναι το καλύτερο τανκ στον κόσμο»
O Putin αναφέρθηκε σε μια ιστορία όπου το T-90 παρέμεινε λειτουργικό ακόμη και μετά από έκρηξη νάρκης κατά τεθωρακισμένου.

Η στρατηγική των ρωσικών δυνάμεων

Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός δεν επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο των χαμένων οικισμών.
Είναι στρατηγικά σημαντικό για τη ρωσική πλευρά να εξαντλήσει τις ουκρανικές μονάδες προτού φτάσουν στις κύριες γραμμές της ρωσικής άμυνας στην περιοχή Zaporizhia.
Τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να εκτελούν καλά τα καθήκοντά τους.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να αποτρέψουν τον ουκρανικό στρατό από την ικανότητά του να εξαπολύσει επιθέσεις στα πλευρά της ρωσικής ομάδας στην περιοχή.
Στα ανατολικά, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους κοντά στο Novodonetsk και να αποκτήσουν ένα οχυρό στο λόφο δυτικά του χωριού.
Τα ρωσικά κέρδη στην περιοχή θα περιπλέξουν τις επιθέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων στο χωριό Urozhainoe.

Οι Ουκρανοί θα κλιμακώσουν παρά τις δραματικές απώλειες

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας πιθανότατα έκανε μια επιχειρησιακή παύση, προετοιμάζοντας μια ακόμη μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση.
Εν τω μεταξύ, οι απώλειες των Ουκρανών αυξάνονται στον μύλο Zaporozhie.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ρίχνουν τις ενισχύσεις τους στα κατεστραμμένα από τον πόλεμο χωριά σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τον έλεγχό τους εκεί, αλλά απλώς αυξάνουν τις απώλειές τους.
Το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία δεν σταματούν να βομβαρδίζουν σφοδρά την περιοχή από το Novodonetsk έως τη Makarovka.

Οι δραματικές απώλειες των Ουκρανών

Ο Ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να κρύβει την αλήθεια από τις νότιες γραμμές του μετώπου, όπου η αντεπίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων να σπάσουν τη ρωσική άμυνα έχουν αποτύχει και οι απώλειές τους αυξάνονται ραγδαία.
Μαχητές του επιχειρησιακού-μαχητικού τακτικού σχηματισμού του Donetsk οι Cascade κινηματογράφησαν 19 Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν μόνο σε μία από τις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις.
Η διοίκηση των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ρίχνει τους στρατιώτες της στη σφαγή και δεν βιάζεται να πάρει τα πτώματα πίσω.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έως και 275 Ουκρανοί, τέσσερα άρματα μάχης, δεκαπέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, οκτώ οχήματα και ένα οβιδοβόλο Msta-B καταστράφηκαν στο μέτωπο της Zaporizhia μόνο στις 12 Ιουνίου.

Η Ουκρανία καίει τα 135 δισεκ. της Δύσης άδοξα…

Απογοήτευση, σύγχυση, σοκ, πανικός - κάτι τέτοιο μπορεί να περιγράψει την αντίδραση της Δύσης στις πρώτες μέρες της «πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας», όπως την ονόμασαν τα τοπικά ΜΜΕ.
Ρίχνοντας οι Ουκρανοί μια απίστευτη ποσότητα όπλων, οι δυτικοί είχαν προεξοφλήσει μια μεγάλη επιτυχία στην αρχή της αντεπίθεσης, πείθοντας το κοινό ότι οι Ουκρανοί μαχητές που τώρα εκπαιδεύονται στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά τανκς θα συντρίψουν τον υποτιθέμενο απογοητευμένο ρωσικό στρατό μέσα σε λίγες ώρες.

Οι Ουκρανοί απέτυχαν στις πρώτες 72 με 96 ώρες….

Αλλά προφανώς κάτι πήγε στραβά με αυτούς τους υπολογισμούς.
Ας θυμηθούμε πώς, μόλις πριν από μια εβδομάδα, ο απόστρατος στρατηγός D. Petraeus, πρώην επικεφαλής της CIA τόνισε ότι «όλα θα κριθούν εντός 72 -96 ωρών» μετά την έναρξη των ουκρανικών επιθέσεων.
Άλλοι αμερικανοί μάλιστα υποστήριζαν ότι η Ουκρανία θα απελευθερώσει την Κριμαία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2023».
Τώρα ο D. Petraeus αναγκάζεται να αναγνωρίσει την αδυναμία υλοποίησης αυτών των σχεδίων, μιλώντας για τις ελπίδες της Ουκρανίας να διακόψει τουλάχιστον τον εφοδιασμό στην Κριμαία.
Και οι δυτικοί διαδικτυακοί πρώην στρατηγοί που μάχονται από τους καναπέδες των σαλονιών τους εναντίον της Ρωσίας, από τις πρώτες ώρες μετά την έναρξη αυτής της αντεπίθεσης, εκφράζουν την έκπληξη τους με τα πλάνα των κατεστραμμένων αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: γιατί ήταν απαραίτητο να ρίξουν μια ντουζίνα τεθωρακισμένα οχήματα σε ναρκοπέδιο σε μια «δοκιμαστική επίθεση»;
Ο D. Petraeus φωτογράφησε με αυτόν τον τρόπο την τέλεια εικόνα των πρώτων 72 ωρών μάχης!
Τανκς, αεράμυνα, ηλεκτρονικός πόλεμος και στήριξη στην Ουκρανία από την Δύση!
Και τώρα, βλέπετε, δεν καταλαβαίνουν ποιος έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα από την Δύση για να μετατραπούν σε παλισίδερα.
Η καλύτερη ομολογία της αποτυχίας των υπολογισμών αυτών των άτυχων στρατηγών είναι ένα άρθρο στην γερμανική εφημερίδα Bild από ένα μανιακό εχθρό της Ρωσίας:
«Οι Ρώσοι πολεμούν καλύτερα από το αναμενόμενο».
Όλοι αυτοί αναφέρουν ψευδώς ότι ο ρωσικός στρατός διαθέτει «χαμηλό ηθικό» και τώρα εκπλήσσονται με το πόσο σταθερά οι ρώσοι στρατιώτες αποκρούουν τη μια εχθρική επίθεση μετά την άλλη.
Πλέον η Bild αναφέρει ότι «Γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει «νίκη πριν από το τέλος της χρονιάς» Αντίθετα, οι επιθετικές προσπάθειες της Ουκρανίας μπορεί να διαρκέσουν χρόνια»…

Το περιοδικό Economist , το οποίο μέχρι πρόσφατα προέβλεπε μια «αποφασιστική νίκη της Ουκρανίας που θα αλλάξει την Ευρώπη», στο τελευταίο τεύχος του αφιερωμένο στην ουκρανική επίθεση, το περιοδικό δημοσίευσε στο εξώφυλλο κάποιον με σταυρωμένα δάχτυλα - τι άλλο μένει για να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει;
Την ίδια στιγμή, μια ανάλυση των εχθροπραξιών που ξεκίνησαν στο μέτωπο της Zaporihzia οδηγεί αυτό το περιοδικό σε παρόμοια συμπεράσματα, μακριά από τις αναφορές για γρήγορες νίκες… Επιπλέον, ο Economist αρχίζει να σχεδιάζει τρομακτικές εικόνες για την πλήρη αποτυχία της Ουκρανίας και τη νίκη της Ρωσίας. Αλλά τελικά «ηρεμεί» τους αναγνώστες του: το πιο πιθανό σενάριο είναι μια παρατεταμένη σύγκρουση.

Πολύ αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι ο Γερμανός καγκελάριος εξέφρασε ξαφνικά την επιθυμία να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, ενώ παραδέχτηκε ότι η ουκρανική σύγκρουση παρατείνεται.
Οι δυτικοί αναλυτές παρακολουθούν με τρόμο καθώς δισεκατομμύρια δολάρια δυτικής βοήθειας καίγονται στα ναρκοπέδια της Zaporizhia, πλήττοντας την χρηματιστηριακή εικόνα των εισηγμένων στην Wall πολεμικών βιομηχανιών.
Μαζί με τα γερμανικά Leopard 2Α καίγεται και ο στόχος της Δύσης, η νίκη επί της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης.

Οι Ουκρανοί το παραδέχονται…χάσαμε πολλά M2 Bradley

Ουκρανοί στρατιώτες δήλωσαν ότι τα περισσότερα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα M2 Bradley καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης στην περιοχή Zaporizhia. Σύμφωνα με το AFP, τα οχήματα καταστράφηκαν λίγο έξω από τη μικρή πόλη Orikhiv. «Από τα εννέα οχήματα που ήταν προσαρτημένα στη μηχανοκίνητη μονάδα πεζικού της ομάδας 6 καταστράφηκαν ολοσχερώς, 2 καταστράφηκαν μερικώς αλλά επισκευάζονται και ένα διασώθηκε….

Ακόμη και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών… προειδοποιούν

Ο πρώην πράκτορας της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου για το Εθνικό Συμφέρον, F. Giraldi, προειδοποίησε ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να κάνουν να δείχνουν ότι η ουκρανική αντεπίθεση πετυχαίνει και ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας παραβιάζουν τις ρωσικές θέσεις.
Υπό αυτή την έννοια, και παρά τα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης, ο Giraldi τόνισε ότι οι πολιτικοί των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν θετικά για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Παρά τη ρητορική, τις εικόνες των κατεστραμμένων οχημάτων μάχης πεζικού M2 Bradley και των γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard 2A6 που κείτονται εγκαταλελειμμένα και καμένα στο ουκρανικό πεδίο μάχης, η σκληρή αλήθεια για τη ματαιότητα της ήττας της Ρωσίας αρχίζει να βυθίζεται.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία δεν είχε ποτέ ικανότητες για να επιτύχει τον δεδηλωμένο στόχο της να διαπεράσει τις ρωσικές άμυνες για να κόψει τη χερσαία γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία.
Η ελπίδα ήταν ότι η Ρωσία θα αποθαρρυνόταν από αυτές τις απώλειες και θα αποδεχόταν τον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων με όρους αποδεκτούς από την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της.
Προφανώς, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της απέτυχαν.

Η αποτυχία της Δύσης μπορεί να αποδοθεί σε δύο πράγματα.
Πρώτον, τόσο η Ουκρανία όσο και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ είχαν υποτιμήσει τις μαχητικές δυνατότητες του ρωσικού στρατού και των δυνάμεων που αναπτύσσονται στην περιοχή Zaporozhye.
Δεύτερον, οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που παρασχέθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις.

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι, χρησιμοποιώντας διάφορες πληροφορίες που τόνιζαν τις αντιληπτές αδυναμίες διοίκησης και ελέγχου και το πεσμένο ηθικό μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων, οι σχεδιαστές του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας πίστευαν ότι οι ρωσικές άμυνες στην Zaporizhia θα κατέρρεαν υπό το βάρος μιας επίθεσης τύπου ΝΑΤΟ.

To NATO απέτυχε στην Zaporizhia

Αν και οι μάχες στην Zaporizhia δεν έχουν ακόμη τελειώσει, τα αρχικά αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης δείχνουν ότι αντίθετα με τις προσδοκίες της Ουκρανίας και των εταίρων της στο ΝΑΤΟ, ο ρωσικός στρατός εκτέλεσε επαγγελματικά τα καθήκοντά του, νικώντας αποφασιστικά τις ουκρανικές δυνάμεις.
Το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία έπαιξαν στοίχημα ότι η Ρωσία δεν είχε τη στρατιωτική ικανότητα να εφαρμόσει επιτυχώς το στρατιωτικό της δόγμα, πιστεύοντας ότι οι ρωσικές ομάδες διοίκησης δεν είχαν τις απαραίτητες επικοινωνίες για να συντονίσουν τις απαιτούμενες περίπλοκες επιχειρήσεις και ότι οι ρωσικές δυνάμεις — ειδικά εκείνες που κινητοποιήθηκαν πρόσφατα — δεν είχαν την εκπαίδευση και το ηθικό να βρεθούν σε καθεστώς σκληρών μαχών.

Το ΝΑΤΟ και η ουκρανική ανώτατη διοίκηση έριξαν τις ουκρανικές ταξιαρχίες στα χέρια των ρωσικών αμυντικών γραμμών χωρίς επαρκή υποστήριξη πυρός, νομίζοντας ότι οι Ρώσοι δεν ήταν σε θέση να μεγιστοποιήσουν την υπεροχή τους σε πυροβολικό και αεροπορική δύναμη για να εξουδετερώσουν και να καταστρέψουν τις δυνάμεις των Ουκρανών επιτιθέμενων πριν προλάβουν δημιουργήσει την αναμενόμενη ορμή.
Αντίθετα, αυτό οδήγησε στην ταπεινωτική απώλεια του μεγαλύτερου μέρους του αμερικανικού M2 Bradley που παρείχε στον ουκρανικό στρατό.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο της Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κοντά στα διοικητικά σύνορα των περιφερειών Donetsk και Zaporizhia στις 13 Ιουνίου.
Ο εκπρόσωπος των Ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων Tavriisk, Λοχαγός Valeriy Shershen ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες ανακατάληψης της Makarivka (7 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka) και διεξήγαγαν επιχειρήσεις στη Vremivka (αμέσως δυτικά της Velyka Novosilka) και Blahodatne (5 χλμ νότια της Velyka Novosilka).
Ουκρανικές και ορισμένες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατήρησαν τις θέσεις τους στη Makarivka από τις 13 Ιουνίου.
Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις μάχες για τον οικισμό τη νύχτα της 12ης προς 13 Ιουνίου και ότι ο οικισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη».
Οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο Staromayorske (7 χλμ νότια της Velyka Novosilka) και στο Urozhaine (9 χλμ νότια της Velyka Novosilka).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Rivnopil (9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka).
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε στις 13 Ιουνίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν από 500-1.000 μέτρα και απελευθέρωσαν έως και 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι εθελοντικοί σχηματισμοί, συμπεριλαμβανομένων των ταγμάτων «Κριμαία», «Θύελλα Οσετία», «Αλανία» και «Σαρμάτ» επιχειρούν στην Περιφέρεια Zaporizhia.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι στοιχεία της 58ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων (Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια) συμπεριλαμβανομένου του 291ου Συντάγματος Μηχανοκίνητου Τυφεκίου και του 72ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων (42η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων) και του 429ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων (19η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων Zazhiapor) βρίσκονται στην Zaporizhia.

Οι Ουκρανοί πίσω από την καταστροφή στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka (KHPP)

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν παρατήρησαν μεγάλες εκρήξεις στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka (KHPP) στις 5 Ιουνίου.
Ο Putin ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προηγουμένως έπληξαν το φράγμα με επανειλημμένα χτυπήματα με HIMARS και ότι είναι πιθανό κάποιο «ασήμαντο» ουκρανικό χτύπημα που δεν παρατήρησαν οι ρωσικές δυνάμεις να προκάλεσε την καταστροφή. Ο Putin υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκόπιμα κατέστρεψαν το φράγμα…
13june2023_Ukraine_South_Zaporizhzhia_map-768x628.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_132023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_132023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_132023.png
Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_132023.png

Kherson-Mykolaiv_Battle_Map_Draft_June_132023.png

photo_2023-06-13_16-10-47-768x463.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης