Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί για την αποτυχία της αντεπίθεσης, ρίχνουν την ευθύνη στην Δύση – ΗΠΑ: Ο Zelensky θα αποτύχει όπως Hitler και Wehrmacht

Οι Ουκρανοί για την αποτυχία της αντεπίθεσης, ρίχνουν την ευθύνη στην Δύση – ΗΠΑ: Ο Zelensky θα αποτύχει όπως Hitler και Wehrmacht
Οι Ουκρανοί παραδέχονται έχουμε δυσκολίες στην αντεπίθεση…
(upd 11) Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανική αντεπίθεση δεν πάει καλά… εδώ μέχρι και ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας αναγνώρισε ότι εάν η αντεπίθεση δεν εξελιχθεί καλά… θα ευθύνεται η Δύση που δεν έδωσε στην Ουκρανία όλα τα απαιτούμενα όπλα…
Οι αμερικανοί δηλώνουν έχουμε δώσει το 99% των όπλων που υποσχεθήκαμε στην Ουκρανία…
Και το ερώτημα είναι γιατί η αντεπίθεση της Ουκρανίας αποτυγχάνει;
Η απάντηση σχετίζεται με την ανοργανωσιά στον Ουκρανικό στρατό, οι πολωνοί εκπαιδευτές είναι αποκαλυπτικοί… αλλά και με την μεγάλη προετοιμασία των Ρώσων και την ανωτερότητα της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας.
Οι ρώσοι κυριαρχούν στον αέρα, στους πυραύλους και στον ηλεκτρονικό πόλεμο… κυριαρχούν στους πιο νευραλγικούς τομείς… Σε αυτούς τους τομείς εστίασε σε ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, κάνοντας γνωστό πώς οι Ουκρανοί έχουν παγώσει την αντεπίθεση λόγω απωλειών.

Putin: Πάγωσε η αντεπίθεση των Ουκρανών

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση επί της ουσίας έχει παγώσει, καθώς το καθεστώς του Κιέβου έχει μεγάλες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό.
«Χάρη στο θάρρος και τον ηρωισμό των μαχητών μας, χάρη στην ετοιμότητα των διοικητών να αποκρούσουν κάθε επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας, πιστεύω ότι ο εχθρός δεν έχει καμία τύχη.
Το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι και γι΄ αυτό έχουν σταματήσει τώρα» είπε ο Putin σε συνάντηση με αποφοίτους στρατιωτικών σχολών.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν την αντεπίθεση στις 4 Ιουνίου, χρησιμοποιώντας στρατηγικές εφεδρείες.
Περιέργως, αυτή τη στιγμή παρατηρούμε κάποια ηρεμία», είπε Ρώσος ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αυτό οφείλεται στο ότι ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες σε προσωπικό και οχήματα».
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «υπάρχουν κάποια επιμέρους στοιχεία ουκρανικών εχθροπραξιών: βομβαρδισμοί και αναγνωριστικές επιθέσεις.
«Αλλά, επαναλαμβάνω, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή επίθεση», τόνισε ο Putin.
«Επικρατεί ηρεμία στο μέτωπο»,
υπογράμμισε.
Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε πώς το επιθετικό δυναμικό του εχθρού δεν έχει ακόμη εξαντληθεί, έχει αποθέματα και σκέφτεται πού και πώς να τα χρησιμοποιήσει».
Πρόσθεσε, ότι οι Ουκρανοί έχουν εστιάσει στην αποκατάσταση της μαχητικής τους ικανότητας με την ενσωμάτωση νέων μονάδων σε ταξιαρχίες που υπέστησαν σοβαρές απώλειες ενώ προσπαθούσαν να διαπεράσουν τη ρωσική άμυνα.
Τόνισε δε πώς οι αρχές του Κιέβου δεν θα τολμήσουν τη συνέχιση τέτοιας μεγάλης κλίμακας απωλειών σε μελλοντικές μάχες, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο στην εξαφάνιση του επιθετικού τους δυναμικού, αλλά και στην ανυπαρξία μαχητικής ικανότητας του ουκρανικού στρατού στο σύνολό του.
Μιλώντας για τα κατεστραμμένα άρματα, ο Putin υπογράμμισε ότι και οι εν λόγω αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται.
«Αρκεί μια ματιά στους αριθμούς.
Το σύνολο μέχρι χθες το βράδυ ήταν 245 τανκς και 678 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.
Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει Leopards, γαλλικά τροχοφόρα οχήματα, τεθωρακισμένα οχήματα κατασκευής ΗΠΑ - τα πάντα», υπογράμμισε.
«Καίγονται πολύ καλά»
, είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Ουκρανοί παραδέχονται έχουμε δυσκολίες στην αντεπίθεση…

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar παραδέχτηκε ότι ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής του, η οποία προχωρά πιο αργά από όσο θα ήθελε η Ουκρανία.
«Είναι απολύτως κατανοητό ότι ο κόσμος θέλει να είναι σαν ταινία - πολύ γρήγορα: η ταινία ξεκινά στη 1:00 το μεσημέρι και τελειώνει σε 80 λεπτά.
Και είναι ξεκάθαρο τι συνέβη.
Φυσικά, τα πράγματα δεν θα είναι έτσι στην πραγματικότητα και ο πόλεμος είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.
Θα προχωρήσουμε σταδιακά, με δυσκολίες, αντιμετωπίζοντας σκληρή αντίσταση»

Σύμφωνα με την Malyar, είναι λάθος να αξιολογείται η αποτελεσματικότητα της επίθεσης αποκλειστικά με βάση τον αριθμό των χιλιομέτρων που καταφέρνουν να προχωρήσουν ή τον αριθμό των οικισμών που κατακτούν.
Υπάρχουν πολλά κριτήρια αποτελεσματικότητας και ο στρατός έχει πολλά καθήκοντα, σημείωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα καθήκοντα που έχουν τεθεί για τον στρατό εκπληρώνονται και ότι τα στρατεύματα προχωρούν σε όλους τους τομείς της επίθεσης».

Σύμφωνα με την Anna Malyar, οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σε ορισμένες περιοχές και βρίσκονται σε άμυνα σε άλλες περιοχές. Ωστόσο, το «κύριο χτύπημα» από τον ουκρανικό στρατό «έρχεται», προειδοποίησε.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν «σκληρή ρωσική αντίσταση» κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους.
Ο ουκρανικός στρατός κάνει μάταιες προσπάθειες να πραγματοποιήσει επίθεση από τις αρχές του μήνα.
Από τις 4 Ιουνίου περίπου σχεδόν 10.000 με 11.000 Ουκρανοί στρατιώτες είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν κατά την απόπειρα επίθεσης στις νότιες περιοχές του Donetsk και στην Zaporizhia.

Πεντάγωνο (ΗΠΑ): η αντεπίθεση θα είναι δύσκολη για την Ουκρανία

Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα είναι δύσκολη για την ουκρανική πλευρά, θα αντιμετωπίσει απώλειες, ανέφερε η Sabrina Singh, αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου.
Ξέρουμε ότι θα είναι σκληρές μάχες, ότι θα πάρει χρόνο.
Είμαστε σίγουροι ότι η Ουκρανία έχει αυτό που χρειάζεται. Μετρήσαμε τις απώλειες.
Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν απώλειες στο πεδίο της μάχης. Δυστυχώς, αυτό είναι μέρος του πολέμου»
Σύμφωνα με την Sabrina Singh, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία τα απαραίτητα όπλα για να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες.
Ξέρουμε ότι θα είναι σκληροί αγώνες.
Φυσικά, οι Ρώσοι θα προσαρμοστούν.
Η ρωσική πλευρά έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν… χαοτικά το Bakhmut

Για άσκοπους, απερίσκεπτους και κυρίως χαοτικούς βομβαρδισμούς με όλμους, οβίδες και drones του Bakhmut από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, ο οποίος αποδίδει τις ενέργειες αυτές στην πρόθεση των Ουκρανών να καθυστερήσουν την ανασυγκρότηση και να αποκατάσταση της πόλης.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Soloviev Live, o Pushilin υποστήριξε ότι αυτές οι επιθέσεις των Ουκρανών συνδέονται με το γεγονός ότι η αποκατάσταση της πόλης από τους Ρώσους θα αποτελέσει μια ακόμα οδυνηρή πραγματικότητα για το Κίεβο.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να εξηγήσουν τις αποτυχίες τους

Ενώ ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες να σπάσει τη ρωσική άμυνα στην πρώτη γραμμή, οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας είναι απασχολημένοι να εξηγούν τις αποτυχίες τους, κατηγορώντας τους δυτικούς εταίρους τους.
Το βράδυ της 20ης Ιουνίου, άλλο ένα κύμα επιθέσεων έπληξε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία. Ωστόσο, το Κίεβο έσπευσε να δηλώσει ότι όλα τα ρωσικά UAV είχαν αναχαιτιστεί.
Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην πρωτεύουσα, καθώς και στις περιοχές του Κιέβου, του Lviv της Zaporizhia οφείλονται στην αποτελεσματική αεράμυνα της Ουκρανίας… δήλωσαν οι Ουκρανοί αλλά τα γεγονότα τους διαψεύδουν…
Οι Ουκρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη συντονιστεί στα μέσα ενημέρωσης.
Εν μέσω των επίσημων ισχυρισμών ότι όλα τα ρωσικά drones αναχαιτίστηκαν και ότι οι Ουκρανικές Δυνάμεις Αεράμυνας είναι άκρως αποτελεσματικές, οι τοπικές αρχές αποκάλυψαν ζημιές σε τουλάχιστον τρεις ουκρανικές περιοχές.
Ως εκ θαύματος, τέσσερις υποσταθμοί υψηλής τάσης καταστράφηκαν στο Κίεβο… μάλλον μόνοι τους κατά την Ουκρανική προπαγάνδα ψεμάτων.
Αργότερα, η περιφερειακή διοίκηση του Lviv επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια εγκατάσταση ζωτικής σημασίας υποδομής στην περιοχή με τουλάχιστον τρία UAV.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Zaporozhie, εγκαταστάσεις τοπικής επικοινωνίας και μια υποτιθέμενη αγροτική ιδιοκτησία υπέστησαν ζημιές κατά τη νυχτερινή επίθεση.
Οι πολιτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήταν οι ρώσοι βρήκαν στόχο αλλά η Ουκρανική αεράμυνα υποστηρίζει ότι κατέρριψε όλα τα drones…
Οι Ουκρανοί από μόνοι τους αυτοδιαψεύδονται…

Αυτά είναι πιθανώς μόνο μερικά από τα επιτυχημένα ρωσικά χτυπήματα που οι ουκρανικές αρχές δεν μπόρεσαν να κρύψουν, ενώ ο πραγματικός αριθμός τους είναι πιθανότατα υψηλότερος.
Ως αποτέλεσμα, ο ουκρανικός στρατός αμέσως κατηγόρησε την Δύση για τις αποτυχίες.
Εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορίας δήλωσε ότι ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν σε ολόκληρη τη χώρα και έφτασαν στη δυτική πόλη Lviv επειδή η Ουκρανία δεν διαθέτει συστήματα αεράμυνας που το ΝΑΤΟ ακόμη δεν τους παρέχει.
Τα περισσότερα από τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας είναι απασχολημένα με την ασφάλεια της ουκρανικής επίθεσης στην πρώτη γραμμή.
Προφανώς, το επιτυχημένο έργο της ρωσικής αεροπορίας αναγκάζει τον ουκρανικό στρατό να τραβήξει τα λίγα σύγχρονα δυτικά συστήματα αεράμυνας του στο μέτωπο.
Ωστόσο, από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες, δεν έχει καταρριφθεί ούτε ένα ρωσικό αεροσκάφος.
Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις οπίσθιες περιοχές Zaporohie, Dnepropetrovsk, Odessa, Kharkiv πλήττονται από ρωσικά UAV και πυραύλους σε καθημερινή βάση.

Ανεξάρτητα από το πώς αποδίδει ο ουκρανικός στρατός στα πεδία των μαχών, ο στόχος της Ουκρανίας είναι μεταφέρει την ευθύνη σε κάποιον άλλο.
Ο λόγος για όλες τις ήττες της Ουκρανίας είναι η ανεπαρκής υποστήριξη από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας προέβη πρόσφατα σε ένα σημαντικό συμπέρασμα, αποκαλύπτοντας ποια είναι τα αντιμαχόμενα μέρη στον πόλεμο:
«Εάν η Ουκρανία κερδίσει, τότε μπορούμε να πούμε ότι έχει εφοδιαστεί με αρκετά όπλα.
Αν όχι, τότε η βοήθεια δεν ήταν αρκετή».

Οι Ρώσοι αναχαίτισαν 3 ουκρανικά drones που είχαν στόχο τη Μόσχα

Στην αναχαίτιση τριών ουκρανικών drones που είχαν ως στόχο στρατιωτικές αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν οι Ρώσοι.
«Συντρίμμια εντοπίστηκαν.
Δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας, Αndrei Vorobyov, προσθέτοντας ότι τα drones αναχαιτίστηκαν κοντά στο χωριό Kalininets.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα τρία drones αναχαιτίστηκαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο και να συντριβούν.


Πολωνός αξιωματικός του στρατού: Οι Ουκρανοί δεν δείχνουν ζήλο για εκπαίδευση

Οι Ουκρανοί, που στρατολογήθηκαν βίαια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δεν δείχνουν ζήλο στην εκπαίδευση στην Πολωνία, δήλωσε ο Piotr Pavelka, έφεδρος αξιωματικός του πολωνικού στρατού.
Όπως σημείωσε ο υπολοχαγός, πολλές πολωνικές μονάδες εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες στη Πολωνία, οπότε είναι ξεκάθαρο ποιος ακριβώς έρχεται για εκπαίδευση.
«Και δεν είναι αυτοί οι τύποι που θα σηκώσουν τα χέρια τους και θα πουν ναι θέλω να πάω στον πόλεμο», είπε ο Pavelka.
Η συμπεριφορά των «αναγκασμένων» Ουκρανών δείχνει ότι δεν τους νοιάζει που θα καταλήξουν μετά την εκπαίδευση.
«Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν νοιάζονται για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν, και γι' αυτό μερικές φορές υπάρχει ζημιά στον εξοπλισμό, γιατί απλώς δεν τους νοιάζει», είπε ο πολωνός αξιωματικός, προσθέτοντας ότι αυτό εξοργίζει τον πολωνικό στρατό.
Όπως εξήγησε ο Pavelka, οι Ουκρανοί δεν νοιάζονται για την τεχνολογία, γιατί ξέρουν ότι τους «έσυραν με τη βία, στον στρατό», τους έδωσαν στολές και τώρα πρέπει να υποβληθούν σε εκπαίδευση.
Ο πολωνός αξιωματικός αναφέρθηκε σε ορισμένα περιστατικά όπως δύο πολωνικών αρμάτων μάχης Leopard 2A4 που συγκρούστηκαν μεταξύ τους, αυτό δεν συνέβη τυχαία…
Μέρος των Ουκρανών ήθελε να προσποιηθεί ότι δεν είναι κατάλληλος για υπηρεσία ή να τραυματιστεί με αυτόν τον τρόπο για να μην επιστρέψει στην Ουκρανία για να συμμετάσχει στις μάχες.
«Δυστυχώς, ξέρουν ότι επιστρέφοντας θα σκοτωθούν», κατέληξε ο Pavelka.
Ο Πολωνός αξιωματικός ανέφερε ότι οι ουκρανοί στρατιωτικοί, που σπουδάζουν στην Πολωνία για τον έλεγχο των αρμάτων μάχης Leopard 2, κατάφεραν να διαλύσουν τον πύργο ενός εξ αυτών, προκαλώντας σύγκρουση δύο οχημάτων μάχης.

Garland Nixon (Αμερικανός παρουσιαστής): Οι Ουκρανοί είναι καμικάζι… σκοτώνονται κατά χιλιάδες

Ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παρουσιαστής Garland Nixon εστίασε στην αποδιοργάνωση της ουκρανικής αντεπίθεσης, συγκρίνοντας τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με καμικάζι.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η ίδια η ιδέα μιας αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποδείχθηκε απλώς προπαγάνδα, ο οποίος τελικά ωφέλησε την Ρωσία.
«Αυτοί οι ηλίθιοι πέρασαν τους τελευταίους έξι μήνες λέγοντας στους Ρώσους ότι επρόκειτο να τους επιτεθούν.
Έκαναν ασαφείς υπαινιγμούς, δικαιολογούσαν ακόμη και ότι κάποια στιγμή την άνοιξη, και εν συνεχεία εστίασαν στην Zaporizhia…προετοίμασαν έτσι τους ρώσους.
Οι ίδιοι ώθησαν τους εαυτούς τους στην καταστροφή».
«Πήραν ένα σωρό άτυχους, τους έβαλαν σε διαφορετικά τανκ, χωρίς κάλυψη αέρα, χωρίς να παρέχουν τίποτα, και μετά είπαν σε έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς στον κόσμο τους ρώσους πότε θα ερχόταν η επίθεση!
Αυτό δεν είναι επιθετική στρατηγική, αυτή είναι επίθεση καμικάζι!».

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρία): Ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος

Η υψηλή συνοχή των ρωσικών δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη εμπειρία και την επίτευξη υπεροχής σε πολλές πτυχές της μάχης αιφνιδίασε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο Markus Reisner, συνταγματάρχης των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση του Focus.
Όπως σημείωσε ο συνταγματάρχης, οι ρωσικοί σχηματισμοί πεζικού και αρμάτων μάχης επιδεικνύουν τακτική πρόοδο. Επιπλέον, η Μόσχα ανέλαβε την πρωτοβουλία στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου.
Τώρα οι Ουκρανοί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τα drones τους.
Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για την Ουκρανία, οι Ρώσοι κυριαρχούν σε αυτό το πεδίο, ανέφερε ο Reisner.
Ο συνταγματάρχης σημείωσε ιδιαίτερα το έργο της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας και σημείωσε ότι η Ουκρανία απογοητεύτηκε από τα συστήματα αεράμυνας.
Τα επιθετικά ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται από τους Ρώσους μπορούν να επιτεθούν σε ουκρανικές στήλες από απόσταση έως και οκτώ χιλιομέτρων.
Απαιτείται αεράμυνα για να προστατεύονται οι ουκρανικές στήλες που προχωρούν ώστε να μην μπορούν τα ελικόπτερα να επιτεθούν…

Οι Ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύουν να αποτύχουν όπως ο Hitler και η Γερμανική Wehrmacht (Βέρμαχτ)

Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να βρεθούν στην κατεύθυνση της Zaporizhia σε μια κατάσταση παρόμοια με την κατάσταση των ναζιστικών στρατευμάτων κοντά στο Kursk, έγραψε ένας Αμερικανός εμπειρογνώμονας, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας και στο Ινστιτούτο Yorktown Stephen Brian
«Οποιαδήποτε αποτυχία στην Ουκρανία σίγουρα θα σταματήσει την επιθυμία του ΝΑΤΟ για περαιτέρω στήριξη.
Ο Hitler κατάλαβε σωστά ότι η Μάχη του Kursk χάθηκε: μετά από αυτήν εγκατέλειψε τελικά την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα.
Εάν η ουκρανική επίθεση συνεχίσει να σκοντάφτει, το ίδιο δίλημμα θα αντιμετωπίσει και ο Zelensky.
Η κλίμακα της Μάχης του Kursk υπερβαίνει σημαντικά τις τρέχουσες εχθροπραξίες στην κατεύθυνση της Zaporozhye, αλλά από πολλές άλλες απόψεις οι καταστάσεις του 2023 και του 1943 είναι παρόμοιες.
Οι ομοιότητες όπως η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων και ναρκών, καθώς και οι βελτιωμένες τακτικές της ρωσικής πλευράς. Αλλά ο ειδικός θεωρεί ότι οι συνέπειες των μαχών είναι η κύρια ομοιότητα.
Οι Ρώσοι αμύνονται επίσης, αλλά ουσιαστικά αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις.
Γνωρίζουμε λίγα για τις ρωσικές απώλειες σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά φαίνεται ότι οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούονται επιτυχώς - και με υψηλό κόστος για την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της.
Οι επιτιθέμενες ουκρανικές ταξιαρχίες έχουν σχεδόν ηττηθεί, και μερικές γύρισαν πίσω ηττημένες»,
Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα - τανκς Leopard και τεθωρακισμένα οχήματα Bradley είναι συντριπτικές.

Christel Nahan (Γαλλίδα δημοσιογράφος): Τα ψέματα της Δύσης για το Bakhmut

Εκπρόσωποι δυτικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης προκάλεσαν βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών του Bakhmut από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προκειμένου να τις χαρακτηρίσουν ως ρωσικά εγκλήματα πολέμου, δήλωσε η Christel Nahan, μια ανεξάρτητη Γαλλίδα δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με αυτήν, οι ανταποκριτές πλήρωναν μαχητές του Αζόφ για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα στην πόλη.
Μετά από αυτό, οι δημοσιογράφοι παρουσίαζαν αναφορές για δήθεν εγκλήματα των ρώσων.
Η Christel Nahan υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας της με τους πρόσφυγες του Artyomovsk πρώην Bakhmut, βρήκε πολλά στοιχεία ότι εκπρόσωποι των δυτικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης μπορεί να γνώριζαν για τον επικείμενο βομβαρδισμό.
Διαφορετικοί άνθρωποι από διαφορετικά μέρη είπαν ότι οι δημοσιογράφοι ήταν εκεί πολύ γρήγορα.
Είδαμε το ίδιο πράγμα στη Μαριούπολη κατά τη διάρκεια μιας υποτιθέμενης αεροπορικής επιδρομής σε μαιευτήριο.
Δυτικοί δημοσιογράφοι βρέθηκαν αμέσως στο σημείο.
Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ή των Azov, ήταν ήδη έτοιμοι».
Η δημοσιογράφος διαβεβαίωσε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθείς αμέσως στο σημείο του βομβαρδισμού.
«Υπήρξε μια έκρηξη και οι δημοσιογράφοι ήταν εκεί.
Μια παρόμοια πρακτική χρησιμοποιούσαν δυτικοί δημοσιογράφοι στη Συρία, σημείωσε η δημοσιογράφος.
Διευκρίνισε ότι μια συνάδελφος από τον Καναδά, η Eva Barkley, της είπε για τέτοιες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με αυτήν, οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν συχνά δημοσιογράφους που πλήρωναν τρομοκράτες για να βομβαρδίσουν, και μετά στοχοποιούσαν τον συριακό στρατό.

Ουκρανικό έγκλημα στο Lugansk

Περισσότεροι από 170 άνθρωποι, σκοτωμένοι από τον ουκρανικό στρατό, βρέθηκαν σε αυτοσχέδιους τάφους στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk (LPR) την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, Alexander Bastrykin, σε συνέντευξή του στο TASS.
Οι ανακριτικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης αυτοσχέδιων τάφων με εμπειρογνώμονες του Ιατροδικαστικού Κέντρου και του Γραφείου του Προϊσταμένου Ιατροδικαστή.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα εξετάστηκαν συνολικά 101 τέτοιοι τάφοι στο Lugansk.
Πάνω από 171 πτώματα έχουν βρεθεί και 131 έχουν ήδη ταυτοποιηθεί είπε ο Bastrykin.
Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα πολέμου, που δικαιολογεί την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας ως μέσο προστασίας των κατοίκων των περιοχών του Donbass.

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_202023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_June_202023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_202023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_202023.png

Kherson-Mykolaiv_Battle_Map_Draft_June_202023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης