Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος από τα όπλα της Δύσης για την Ουκρανία που… βρέθηκαν στο Ισραήλ – Ρωσία: Συναγερμός για την απειλή

Τρόμος από τα όπλα της Δύσης για την Ουκρανία που… βρέθηκαν στο Ισραήλ – Ρωσία: Συναγερμός για την απειλή
Η Ρωσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημαντική απειλή που αναδύεται από τα δυτικά όπλα που προορίζονταν για την Ουκρανία και βρέθηκαν στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Παγκόσμια ανησυχία έχει προκληθεί από την αποκάλυψη, πώς όπλα τα οποία έστελνε η Δύση στην Ουκρανία βρέθηκαν στα σύνορα του Ισραήλ.
Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu με τη Ρωσία να κάνει λόγο για πολύ σημαντική απειλή.
Όπλα που έστειλε η Δύση στην Ουκρανία εμφανίστηκαν κοντά στα σύνορα του Ισραήλ, αποκάλυψε ο Netanyahu στην εφημερίδα The Jerusalem Post.
Ο Netanyahu σημείωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε μία αρκετά διαφορετική κατάσταση σε σχέση με ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πολωνία, η Γερμανία και η Γαλλία ως προς το θέμα της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.

Netanyahu: Μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας

«Πρώτα από όλα, έχουμε στενά στρατιωτικά σύνορα με τη Ρωσία.
Οι πιλότοι μας πετούν ακριβώς δίπλα σε Ρώσους πάνω από τον ουρανό της Συρίας», είπε.
Ο Netanyahu τόνισε επίσης τη σημασία της διατήρησης της «ελευθερίας δράσης» κατά του Ιράν, δηλώνοντας ότι «οποιαδήποτε συστήματα δίνουμε στην Ουκρανία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας γιατί θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια της Τεχεράνης».
«Και παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα. Στην πραγματικότητα συνέβη με τα δυτικά αντιαρματικά όπλα που βρίσκουμε τώρα στα σύνορά μας.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί εδώ», υπογράμμισε.
Μετά την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων 2022, αρκετές αναφορές αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ πίεζαν το Ισραήλ να προμηθεύσει όπλα απευθείας στην Ουκρανία ή να επιτρέψει τις εξαγωγές τους.
Το Τελ Αβίβ απέρριψε την ιδέα.
Ωστόσο, πήρε μια πολιτική στάση πιο υποστηρικτική προς το Κίεβο και παρείχε μη θανατηφόρο στρατιωτικό εξοπλισμό στις δυνάμεις του, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου.

Αποκάλυψη από Newsweek

Δημοσίευμα του Newsweek πυροδότησε έντονες ανησυχίες αναφέροντας ότι δεν είχαν φτάσει στον προορισμό τους όλα τα δυτικά όπλα για την Ουκρανία.
Ισραηλινός αξιωματούχος αποκάλυψε πως τα εν λόγω όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων Javelin, μεταφέρονταν λαθραία από την Ουκρανία στο Ιράν.
Ωστόσο, αρκετές άλλες αναφορές από τις αρχές αυτού του μήνα έκαναν λόγο για πιθανή προμήθεια ισραηλινών αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων Spike και κύριων αρμάτων μάχης Merkava στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας.
Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτά τα όπλα μεταφέρθηκαν στις δυνάμεις του Κιέβου ή πως θα μπορούσαν να μεταφερθούν σύντομα.
Οι δηλώσεις του Netanyahu δείχνουν ότι το Ισραήλ κατανοεί τις συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από την παροχή θανατηφόρου στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
Η Ρωσία θα μπορούσε να περιορίσει τις ισραηλινές αεροπορικές επιχειρήσεις και να εξοπλίσει τους εχθρούς του Τελ Αβίβ στη Μέση Ανατολή.

Συναγερμός στη Ρωσία: Σημαντική απειλή τα όπλα στο Ισραήλ

Η εμφάνιση δυτικών όπλων που παρέχονται στο Κίεβο κοντά στα σύνορα του Ισραήλ και η πιθανή χρήση τους εναντίον του Τελ Αβίβ είναι μια πραγματική απειλή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Είναι μία πραγματική απειλή.
Έχουμε ήδη μιλήσει για μια τέτοια απειλή και για το γεγονός ότι τα δυτικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία πωλούνται ήδη από διάφορες εγκληματικές ομάδες στην Ευρώπη και ούτω καθεξής.
Αυτό είναι αναπόφευκτο» τόνισε ο Peskov απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς το Κρεμλίνο αξιολόγησε την εμφάνιση δυτικών όπλων που παραδόθηκαν στο Κίεβο κοντά στα σύνορα του Ισραήλ και την ανησυχία της ισραηλινής πλευράς για πιθανή χρήση τους εναντίον του Τελ Αβίβ.
«Όσο περισσότερα τέτοια όπλα παρέχονται στην Ουκρανία, σε ένα μέρος όπου δεν μπορούν ούτε να ταξινομηθούν κανονικά ούτε να ασφαλιστούν ή να προστατευτούν, είναι λογικό να προκύπτουν απειλές για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης