Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη CNN: VIP μέλος της Wagner ο Ρώσος στρατηγός Surovikin

Αποκάλυψη CNN: VIP μέλος της Wagner ο Ρώσος στρατηγός Surovikin
Ο στρατηγός δεν έχει εμφανιστεί από τότε που μοιράστηκε ένα βίντεο με το οποίο παρακαλούσε τους μισθοφόρους της Wagner να παραιτηθούν
Σχετικά Άρθρα
Ο αγνοούμενος Ρώσος στρατηγός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την απόπειρα ανταρσίας του μισθοφόρου Yevgeniy Prigozhin, ήταν μυστικό μέλος της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner Group, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το CNN.
Ο Sergey Surovikin, αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, ήταν ένας από τους τουλάχιστον 30 άλλους κορυφαίους αξιωματούχους του Κρεμλίνου που αναφέρονται και διαθέτουν προσωπικό αριθμό μητρώου στη Wagner, όπως δείχνουν τα έγγραφα.
Ο στρατηγός δεν έχει εμφανιστεί από τότε που μοιράστηκε ένα βίντεο με το οποίο παρακαλούσε τους μισθοφόρους της Wagner να παραιτηθούν καθώς εξελισσόταν η εξέγερσή τους το περασμένο Σάββατο.
Φήμες και αναφορές έχουν κυκλοφορήσει ότι ο Surovikin έχει συλληφθεί και βρίσκεται σε φυλακή της Μόσχας, αλλά η κόρη του υποστήριξε πρόσφατα ότι "δεν του συνέβη τίποτα, κανείς δεν τον συνέλαβε".
Παραμένει ασαφές ποια είναι τα προνόμια που περιλαμβάνονται σε μια VIP ιδιότητα μέλους της στρατιωτικής ομάδας.

Πού βρίσκονται τώρα;

Κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται αυτή τη στιγμή Prigozhin και Surovikin, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο.
Ο Prigozhin εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από τη νότια ρωσική πόλη Rostov-on-Don το Σάββατο, αφού ματαίωσε αιφνιδιαστικά την πορεία των στρατευμάτων του προς τη Μόσχα.
Τη Δευτέρα δημοσίευσε ένα ηχητικό μήνυμα, εξηγώντας την απόφασή του να γυρίσει τα στρατεύματά του πίσω.
Το Κρεμλίνο και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ισχυρίστηκαν το Σάββατο ότι ο Prigozhin συμφώνησε να φύγει από τη Ρωσία για τη Λευκορωσία.
Ο Lukashenko δήλωσε ότι μεσολάβησε για μια συμφωνία που θα έβλεπε τον Prighozhin να εξορίζεται στη Λευκορωσία χωρίς να αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με τον Lukashenko, ο επικεφαλής της Wagner έφτασε στη Λευκορωσία την Τρίτη.
Ενώ δεν υπάρχουν βίντεο ή φωτογραφίες που να δείχνουν τον Prigozhin στη Λευκορωσία, δορυφορικές εικόνες μιας αεροπορικής βάσης έξω από το Μινσκ έδειξαν ότι δύο αεροπλάνα που συνδέονται με τον Prigozhin προσγειώθηκαν εκεί το πρωί της Τρίτης.
Όσον αφορά τον Surovikin, ο διοικητής της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τη νύχτα της Παρασκευής, όταν και έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης