Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez σε Zelensky: Προτεραιότητα της Ισπανίας η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Sanchez σε Zelensky: Προτεραιότητα της Ισπανίας η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν πως η υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ θα αποτελέσει προτεραιότητα της ισπανικής προεδρίας
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sanchez για την επίσκεψή του στο Κίεβο, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα που αρχίζει η προεδρία της Ισπανίας στην ΕΕ.
Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν πως η υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ θα αποτελέσει προτεραιότητα της ισπανικής προεδρίας.
«Ευχαριστώ για τη σημαντική επίσκεψή σας και για την υποστήριξή σας στο λαό μας», δήλωσε ο Zelensky μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η επίσκεψη λαμβάνει χώρα την πρώτη ημέρα της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ», πρόσθεσε.
Εξάλλου σε κοινή δήλωση που υιοθετήθηκε από τον Zelensky και τον Sanchez υπογραμμίζεται πως η υποψηφιότητα της Ισπανίας θα είναι προτεραιότητα της ισπανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Ισπανία επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Ουκρανίας για να ενταχθεί στην ΕΕ, η οποία θα είναι μία από τις προτεραιότητες της προεδρίας της», αναφέρεται στην κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Zelensky.
«Η Ισπανία υποστηρίζει την ενίσχυση της σύμπραξης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων και μέσω της δημιουργίας ενός Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας», προστίθεται στη δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης