Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί δεν τα καταφέρνουν με την αντεπίθεση – Το λένε και οι ΗΠΑ – Στη μάχη οι 4 από τις 12 ταξιαρχίες

Οι Ουκρανοί δεν τα καταφέρνουν με την αντεπίθεση – Το λένε και οι ΗΠΑ – Στη μάχη οι 4 από τις 12 ταξιαρχίες
Οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι το Κίεβο αποτυγχάνει να διεξάγει επιχειρήσεις μεγάλη κλίμακας
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί δεν τα καταφέρνουν με τις επιθέσεις τους, κάτι που αρχίζουν να το πιστεύουν και οι Αμερικάνοι, οι οποίοι εκτιμούν πως το Κίεβο αποτυγχάνει να διεξάγει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια σημαντική εξέλιξη στην αντεπίθεση τους.
Σε δημοσίευμα της η Washington Post αναφέρει πως μετά από 5 εβδομάδες στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αποδυναμώσουν τη ρωσική άμυνα με πυροβολικό και ρουκέτες, αλλά και στέλνοντας μικρές αναγνωριστικές ομάδες στα τεράστια ναρκοπέδια που βρίσκονται στον εξωτερικό δακτύλιο της άμυνας των Ρώσων.
«Ο ρυθμός προόδου σε τρεις βασικούς τομείς κατά μήκος μιας τεράστιας πρώτης γραμμής μήκους 1.000 χιλιομέτρων προκαλεί φόβο στα κράτη της Δύσης ότι η κυβέρνηση Zelensky ενδεχομένως να μην μπορέσει να επιφέρει ένα τόσο ισχυρό πλήγμα όπως αναμενόταν» υποστηρίζει η Washington Post, επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Εκατέρωθεν πυρά

Βάσει του δημοσιεύματος, Δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές πιστεύουν ότι μέχρι στιγμής ο ουκρανικός στρατός έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση που βασίζεται κυρίως στην εξουδετέρωση «μεταφορικών και υλικοτεχνικών υποδομών πίσω από τις ρωσικές γραμμές, αντί να διεξάγει αυτό που αποκαλούν Δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, μια επίθεση με συνδυασμό των όπλων, που προβλέπει συντονισμένες επιχειρήσεις μεγάλων δυνάμεων από άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, πεζικό, πυροβολικό και ενδεχομένως αεροσκαφών.
Από την πλευρά τους Ουκρανοί στρατιωτικοί εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης και επισημαίνουν την ανάγκη να αποφευχθούν περιττές απώλειες στη μάχη κατά του εχθρού.

Μόνο οι 4 από τις 12 ταξιαρχίες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washington Post, είναι χαρακτηριστικό πως το Κίεβο στην προσπάθεια του να διατηρήσει το ανθρώπινο δυναμικό, έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην τρέχουσα αντεπίθεση, ρίχνοντας στη μάχη «μόνο τις τέσσερις από τις δώδεκα εκπαιδευμένες ταξιαρχίες» που διαθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης