Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν αποκλείουν συνεργασία με το ακροδεξιό AfD οι Χριστιανοδημοκράτες του CDU

Γερμανία: Δεν αποκλείουν συνεργασία με το ακροδεξιό AfD οι Χριστιανοδημοκράτες του CDU
Οι απαγορεύσεις κομμάτων ουδέποτε επίλυσαν πολιτικά προβλήματα λέει ο επικεφαλής του CDU
Δεν αποκλείουν μια μελλοντική συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) οι Χριστιανοδημοκράτες του CDU, καθώς ο ηγέτης τους, Friedrich Merz, τάχθηκε κατά της απαγόρευσης κομμάτων.
«Οι απαγορεύσεις κομμάτων ουδέποτε επέλυσαν πολιτικά προβλήματα» είπε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF o Merz, ο οποίος αν και τόνισε ότι το CDU δεν σκοπεύει να συμμαχήσει με το AfD, σημείωσε πως αυτό αφορά τα «νομοθετικά σώματα» και «τους κυβερνητικούς συνασπισμούς».
Αναφερόμενος μάλιστα σε δήλωση στελέχους του CDU ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το AfD και ότι πρέπει να απαγορευτεί κάθε συνεργασία, o Merz είπε πως αυτές είναι οι προσωπικές απόψεις ενός μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, τις οποίες «δεν συμμεριζόμαστε».
«Τα μέλη του AfD εξελέγησαν δημοκρατικά και πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό.
Και φυσικά, στις τοπικές εκλογές, πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να διαμορφώσουμε την πόλη, το κρατίδιο (...) μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο Merz.
Ερωτηθείς τι προσφέρει στους πολίτες η AfD που δεν τους το δίνει η CDU, ο Merz απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το AfD, «είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη στο γερμανικό κοινοβούλιο», άρα «είμαστε η εναλλακτική σε αυτή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Δεύτερη πολιτική δύναμη

Αν και η γερμανική υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας έχει χαρακτηρίσει από τον Μάρτιο του 2021 το AfD ως ακροδεξιό εξτρεμιστικό κόμμα (κάτι που επιβεβαίωσε γερμανικό διοικητικό δικαστήριο τον Μάρτιο του 2022, απόφαση στην οποία έχει ασκηθεί έφεση από το κόμμα), το AfD αυτή τη στιγμή προβάλλει ως η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία με ένα ποσοστό γύρω στο 20% με 22%, πίσω μόνο από το CDU.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης