Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός υπουργός για φωτιές: «Εγώ θα πήγαινα και αύριο στη Ρόδο, αλλά έχω κλείσει διακοπές στην Εύβοια»

Βρετανός υπουργός για φωτιές: «Εγώ θα πήγαινα και αύριο στη Ρόδο, αλλά έχω κλείσει διακοπές στην Εύβοια»
Υπενθυμίζεται πως αεροσκάφη μετέφεραν πίσω στη Βρετανία κάποιους από τους 10.000 τουρίστες που παραμένουν στη Ρόδο, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στο νησί. Επιπλέον ο Βρετανός Υπουργός σημείωσε πως η χώρα του θα στηρίξει στη δύσκολη αυτή συγκυρία την Ελληνική Κυβέρνηση
Την άποψή του πως η Ρόδος είναι ασφαλής, εξέφρασε ο υπουργός Στέγασης και Διακρατικών Σχέσεων Σχέσεων της Βρετανίας, τονίζοντας παράλληλα ότι, παρά τις φωτιές που μαίνονται στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, θα πήγαινε «αύριο» αν είχε κλείσει εκεί τις διακοπές του. Μάλιστα, ο Μάικλ Γκόουβ αποκάλυψε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί για τις καλοκαιρινές του διακοπές στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Εύβοια.
Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού έρχονται την ώρα που εντείνεται η πίεση στο Φόρεϊν Όφις να αλλάξει την κατηγοριοποίηση της πυρόπληκτης Ρόδου, έτσι ώστε να μπορέσουν οι Βρετανοί τουρίστες να διεκδικήσουν οικονομικές αποζημιώσεις μέσω της ταξιδιωτικής τους ασφάλισης.
Υπενθυμίζεται πως αεροσκάφη μετέφεραν πίσω στη Βρετανία κάποιους από τους 10.000 τουρίστες που παραμένουν στη Ρόδο, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στο νησί. Επιπλέον ο Βρετανός Υπουργός σημείωσε πως η χώρα του θα στηρίξει στη δύσκολη αυτή συγκυρία την Ελληνική Κυβέρνηση.
«Πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Ρόδο. Οι σκέψεις μου στρέφονται στους πληγέντες. Αλλά νομίζω ότι η οδηγία είναι σαφής. Αν ακολουθήσετε την οδηγία του Φόρεϊν Όφις, θα είστε ασφαλείς», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γκόουβ.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Times, ο υπουργός υποστήριξε ότι κατά τη γνώμη του οι ταξιδιωτικές εταιρείες ενήργησαν με υπευθυνότητα και, αναφερόμενος στην κατάσταση με τις πυρκαγιές στη Ρόδο, τόνισε: «Νομίζω ότι οι φωτιές έχουν περιοριστεί σε ένα τμήμα του νησιού».
Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Sky News και ερωτηθείς αν θα πήγαινε στη Ρόδο εφόσον είχε προγραμματίσει εκεί τις διακοπές του, ο Γκόουβ απάντησε: «Ναι. Πράγματι θα πάω για διακοπές, Θεού θέλοντος, στην Ελλάδα σε περίπου μία εβδομάδα, όχι στη Ρόδο, αλλά σε ένα άλλο νησί. Ανυπομονώ. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, υπέροχο μέρος για διακοπές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης