Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Συνετρίβη ελικόπτερο στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ – Φόβοι για 4 νεκρούς

Αυστραλία: Συνετρίβη ελικόπτερο στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ – Φόβοι για 4 νεκρούς
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 4 μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου MRH-90 συνεχίζονται
Φόβοι για 4 νεκρούς εκφράζονται μετά την πτώση ενός ελικοπτέρου της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης (ADF) που συμμετείχε σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Αυστραλίας – ΗΠΑ.
Το ελικόπτερο συνετρίβη στον ωκεανό ανοικτά των ακτών της πολιτείας Queensland και εκφράζονται φόβοι ότι σκοτώθηκαν, αφού το ελικόπτερο βυθίστηκε στη θάλασσα κοντά στο νησί Hamilton, περίπου 890 χλμ βόρεια της πολιτειακής πρωτεύουσας Brisbane αργά την Παρασκευή.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 4 μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου MRH-90 συνεχίζονται, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Richard Marles, σε συνέντευξη τύπου το Σάββατο 29/7 στο Brisbane.
Σημείωσε ότι το πλήρωμα των τεσσάρων ατόμων δεν έχει βρεθεί ακόμη και έτσι, η έρευνα διάσωσης συνεχίζεται.
Στη συντριβή του ελικοπτέρου αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους τόσο ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Anthony Albanese, όσο και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken, αλλά και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής των στρατιωτικών γυμνασίων Talisman Sabre, ο ταξίαρχος Damien Hill , δήλωσε ότι αυτά διακόπηκαν μετά τη συντριβή.
Σημειώνεται ότι τα γυμνάσια Talisman Sabre διαρκούν δύο εβδομάδες και σε αυτά συμμετέχουν πάνω από 30.000 στρατιώτες και συμμετέχοντες από άλλες 11 χώρες, σε μια επίδειξη δύναμης και ενότητας εν μέσω στρατιωτικής ενίσχυσης της Κίνας στην περιοχή.
Τα γυμνάσια διεξάγονται σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας και περιλαμβάνουν εικονική χερσαία και εναέρια μάχη, αλλά και αμφίβιες προσγειώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης