Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καίγεται η Ιβηρική - Πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην Ανδαλουσία - Φωτιά σαρώνει την κεντρική Πορτογαλία

Καίγεται η Ιβηρική - Πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην Ανδαλουσία - Φωτιά σαρώνει την κεντρική Πορτογαλία
Οι φωτιές καίνε δάση στην νότια Ισπανία και την κεντρική Πορτογαλία
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλες δασικές πυρκαγιές σαρώνουν την Ιβηρική, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν την εξάπλωση των πυρινών μετώπων. 

Ισπανία

Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες δίνουν μάχη με μια φωτιά στην Ανδαλουσία, στη νότια Ισπανία, εξαιτίας της οποίας εκκενώθηκαν κοινότητες.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 15.00 τοπική ώρα, το Σάββατο 5/8 στην επαρχία Ουέλβα και πήρε γρήγορα διαστάσεις, σε αυτήν τη δασική περιοχή, σύμφωνα με την υπηρεσία δασικών πυρκαγιών της Ανδαλουσίας (Infoca).
Η ζέστη και ο άνεμος δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Μέχρι αργά το απόγευμα συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης 17 αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών ανέφερε ότι κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο εκκενώθηκαν ενώ σε δύο δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία.
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για απομάκρυνση 70 κατοίκων. Στις γύρω κοινότητες δόθηκε εντολή στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Το 2022 περίπου 500 πυρκαγιές κατέκαψαν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια στρέμματα στην Ισπανία. Φέτος η καμένη έκταση ανέρχεται ήδη σε 700.000 στρέμματα.

Πορτογαλία

Περισσότεροι από 1.100 πυροσβέστες και 14 αεροσκάφη δίνουν μάχη για την κατάσβεση μιας δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Καστέλο Μπράνκο της κεντρικής Πορτογαλίας, με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας να προειδοποιεί ότι λόγω των καιρικών συνθηκών – ζέστη, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους– μπορεί να χρειαστούν ημέρες μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.
Ο καπνός από τη φωτιά έφτασε μέχρι τη Φάτιμα, στο Ναό της Παναγίας όπου σήμερα είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες προσκηνυτές για να υποδεχτούν και να ακούσουν τον πάπα Φραγκίσκο.
Η Φάτιμα απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την περιοχή που έχει παραδοθεί στις φλόγες.
Η φωτιά έχει κάψει μέχρι στιγμής περίπου 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης.
Για προληπτικούς λόγους διατάχθηκε η απομάκρυνση 100 κατοίκων. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή καταστροφές σε σπίτια.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία την Κυριακή 6/8 στο Καστέλο Μπράνκο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Συναγερμός έχει σημάνει και στην πρωτεύουσα Λισαβόνα, όπου την Κυριακή, 6/8, τελευταία ημέρα της επίσκεψης του πάπα στη χώρα, ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει μέχρι τους 41 βαθμούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης