Τελευταία Νέα
Διεθνή

Asia Times: Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει προβλήματα στη Βαλτική λόγω της ήττας των Ουκρανών

Asia Times: Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει προβλήματα στη Βαλτική λόγω της ήττας των Ουκρανών
Οι χώρες του ΝΑΤΟ αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός δεν αποτελεί θαυματουργό όπλο που μπορεί να τις προστατεύσει σε περίπτωση πολέμου
Το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σοβαρά αμυντικά προβλήματα στη Βαλτική, καθώς τα δυτικά όπλα δεν έχουν δείξει τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ουκρανία, αναφέρει η Asia Times.
«Παρά την εντατική εκπαίδευση που πέρασαν οι ουκρανικές ταξιαρχίες υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, παρά τη γενναιόδωρη προμήθεια αμερικανικών και ευρωπαϊκών όπλων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μια συντριπτική ήττα.
Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;
Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η συμμαχία θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες εάν χρειαστεί να υπερασπιστεί τις πιο σημαντικές περιοχές της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης».
Οι χώρες του ΝΑΤΟ αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι ο στρατιωτικός τους εξοπλισμός δεν αποτελεί θαυματουργό όπλο που μπορεί να τις προστατεύσει σε περίπτωση πολέμου.
Κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα εγκαταλείψουν την ενεργό υποστήριξη για την Ουκρανία και την ιδέα της επέκτασης του ΝΑΤΟ, δεν θα παρέχουν πυραύλους και άρματα μάχης αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα προσπαθήσουν να βρουν έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία.
Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι σε θέση να εκφοβίσουν τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας προκειμένου να επιβάλουν τη δική τους εξωτερική πολιτική, αυτό το σενάριο είναι οριοθετημένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης