Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: 41 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Ιταλία: 41 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα
Οι επιζώντες -ένα 13χρονο αγόρι, δύο άνδρες και μια γυναίκα- είπαν στους διασώστες ότι επέβαιναν σε μια βάρκα που μετέφερε 45 άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά
Σαράντα ένας μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοιχτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, δήλωσαν επιζώντες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που επέζησαν από την καταστροφή είπε στους διασώστες ότι επέβαιναν σε μια βάρκα που είχε ξεκινήσει από το Σφαξ της Τυνησίας και βυθίστηκε στη διαδρομή προς την Ιταλία.
Οι τέσσερις επιζώντες, με καταγωγή από την Ακτή του Ελεφαντοστού και τη Γουινέα, έφτασαν στη Λαμπεντούζα την Τετάρτη.
Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος εισαγγελέας της περιοχής Salvatore Vela άνοιξε επίσημα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του θανατηφόρου συμβάντος.
Οι επιζώντες -ένα 13χρονο αγόρι, δύο άνδρες και μια γυναίκα- είπαν στους διασώστες ότι επέβαιναν σε μια βάρκα που μετέφερε 45 άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.
Το συγκεκριμένο σκάφος, το οποίο είχε μήκος περίπου 7 μέτρα (20 πόδια), έφυγε από το Σφαξ την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα, αλλά βυθίστηκε μέσα σε λίγες ώρες αφότου χτυπήθηκε από ένα μεγάλο κύμα.
Μόνο 15 άνθρωποι φέρονται να φορούσαν σωσίβια, αλλά αυτό δεν κατάφερε να τους κρατήσει στη ζωή.
Ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός και η γερμανική οργάνωση Sea-Watch ανακοίνωσαν ότι οι τέσσερις κατάφεραν να επιβιώσουν από το ναυάγιο επιπλέοντας σε εσωτερικούς σωλήνες και σωσίβια μέχρι να βρουν μια άλλη άδεια βάρκα στη θάλασσα, στην οποία πέρασαν αρκετές μέρες παρασύροντας προτού εντοπιστούν και τελικά διασωθούν.
Οι τέσσερις επιζώντες έφτασαν στη Λαμπεντούζα υποφέροντας από εξάντληση και σοκ, αλλά ο γιατρός που τους περιέθαλψε, ο Adrian Chiaramonte, είπε ότι είχαν μόνο ελαφρά τραύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης