Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παραδέχεται πλέον και το CNN: Είναι απίθανο να πετύχει η αντεπίθεση των Ουκρανών κατά των Ρώσων

Το παραδέχεται πλέον και το CNN: Είναι απίθανο να πετύχει η αντεπίθεση των Ουκρανών κατά των Ρώσων
Το CNN αναφέρει, πως η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στις αρχές Ιουνίου απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δυτικών εταίρων του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα
Την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης προεξοφλεί και το CNN,η ναυαρχίδα δηλαδή της αμερικανικής προπαγάνδας που απηχεί και τις θέσεις των κυβερνώντων Δημοκρατικών στις ΗΠΑ σε μία εντυπωσιακή αλλαγή στάσης.
Το CNN επικαλούμενο ανώτατους αξιωματούχους αναφέρει, πως η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στις αρχές Ιουνίου απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δυτικών εταίρων του Κιέβου και θα μπορούσε να προκαλέσει διάσπαση στο φιλοουκρανικό στρατόπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού δικτύου, δυτικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι «το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ προσδοκιών και αποτελεσμάτων της αντεπίθεσης» θα πυροδοτήσει ένα «παιχνίδι ευθυνών – blame game» μεταξύ του Κιέβου και των δυτικών πρωτευουσών, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει «διχασμό εντός της συμμαχίας».
Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς προσπάθειες να προχωρήσει από τις 4 Ιουνίου.
Μέσα σε δύο μήνες οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 43.000 στρατιώτες και περίπου 5.000 σημαντικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων 26 αεροσκαφών και 25 τανκς Leopard.
Σύμφωνα με το Politico, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ήδη τους Ουκρανούς ότι πρέπει να σημειώσουν σημαντικές νίκες στο πεδίο της μάχης στο εγγύς μέλλον, ώστε η Ουάσιγκτον να δικαιολογήσει τη συνέχιση της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στον ίδιο όγκο.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η Washington Post σημειώνει ότι η αποτυχία των Ουκρανών στην πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή τους θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μελλοντική σχέση του Κιέβου με τη Δύση.
Και το Bloomberg παραδέχεται τις σημαντικές απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις του Κιέβου.
cnn_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης