Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία

Washington Post: Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία
Οι αποτελεσματικές ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις και τα πυκνά ναρκοπέδια έχουν περιορίσει την ουκρανική προέλαση και θα συνεχίσουν να το κάνουν, αναφέρει η Washington Post
Σχετικά Άρθρα
Η Washington Post ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα αποτύχει να φτάσει στη Μελιτόπολη στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia και δεν θα επιτύχει τον κύριο στόχο της να κόψει τη ρωσική χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία.
Οι αποτελεσματικές ρωσικές αμυντικές επιχειρήσεις και τα πυκνά ναρκοπέδια έχουν περιορίσει την ουκρανική προέλαση και θα συνεχίσουν να το κάνουν, αναφέρει η Washington Post.
Ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ φέρονται να δήλωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε απόσταση λίγων μιλίων από τη Μελιτόπολη αλλά όχι μακρύτερα.

Μια ουκρανική προέλαση σε απόσταση λίγων μιλίων από τη Μελιτόπολη θα έφερνε τις κρίσιμες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις στις οποίες βασίζεται η Ρωσία για να τροφοδοτεί τις δυνάμεις της εντός εμβέλειας των ουκρανικών συστημάτων πυροβολικού, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί για αυτόν τον σκοπό.
Το ISW, στην πραγματικότητα, εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει πολλές επιλογές για τη διακοπή των κρίσιμων ρωσικών χερσαίων γραμμών επικοινωνίας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken εκτίμησε ότι οι προοπτικές για την αντεπίθεση της Ουκρανίας να επιτύχει σημαντικά «στρατηγικά κέρδη» θα παραμείνουν ασαφείς για τουλάχιστον ένα μήνα ή περισσότερο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης