Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic: Δεν διαλέγω... καρέκλα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, δεν είμαι υπάκουος – Η Σερβία είναι ανεξάρτητη χώρα

Vucic: Δεν διαλέγω... καρέκλα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, δεν είμαι υπάκουος – Η Σερβία είναι ανεξάρτητη χώρα
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2000 έως το 2012 υπήρχαν ήδη «υπάκουοι» πολιτικοί επικεφαλής της Σερβίας που ακολουθούσαν τις οδηγίες άλλων...
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic σε δηλώσεις του την Κυριακή 20 Αυγούστου απάντησε στις κατηγορίες των αντιπάλων ότι «κάθεται σε δύο καρέκλες» Ανατολής και Δύσης, δηλώνοντας ότι αυτός και η χώρα του έχουν τη δική τους «σερβική καρέκλα» από την οποία δεν.. κοινιέται
Ο σερβικός αρχηγός κράτους πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ουγγαρία , όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο Katalina Novak και τον Πρωθυπουργό Victor Orban , ενώ την Κυριακή 20 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί και με τον Τούρκο ηγέτη Tayyip Erdogan .
Στην ενημέρωση, ο Vucic δεν επιβεβαίωσε την άφιξη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στην Αθήνα για συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΕ και της περιοχής των Βαλκανίων στις 21 Αυγούστου.
Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Σέρβο Πρόεδρο να σχολιάσει την άποψη των αντιπάλων του ότι κάθεται σε δύο καρέκλες μεταξύ Ανατολής και Δύσης και ότι «αυτό φτάνει στο τέλος της».
«Λέω το ίδιο πράγμα σε αυτό στη Δύση και σε αυτό στην Ανατολή: έχουμε τη δική μας σερβική καρέκλα.
Είμαι περήφανος για αυτή τη σερβική καρέκλα, δεν με νοιάζει για τις καρέκλες σας, είτε έχετε μία, δύο, τρεις, πέντε ή δέκα.
Κανένας για μένα κανένας από εμάς, οι πολίτες της Σερβίας, δεν χρειάζεται καμία από τις καρέκλες σας - αυτή είναι η πολιτική μας, εμείς παίρνουμε αποφάσεις γι' αυτό, η Σερβία είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη », είπε ο Vucic.
«Ναι, βρισκόμαστε στον ευρωπαϊκό δρόμο, αλλά νοιαζόμαστε για τα κρατικά και εθνικά μας συμφέροντα. Απαγορεύεται αυτό;
Θα ήμουν καλός αν ήμουν μόνο υπηρέτης των συμφερόντων των άλλων και εκτελούσα τις οδηγίες τους.». τόνισε ο Σέρβος Πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2000 έως το 2012 υπήρχαν ήδη «υπάκουοι» πολιτικοί επικεφαλής της Σερβίας που ακολουθούσαν τις οδηγίες άλλων.
Αν ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο, κατά τη γνώμη του, η χώρα θα «εξαφανιζόταν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης