Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η στάση του ΟΗΕ δε συνάδει με το ιδρυτικό του πνεύμα

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η στάση του ΟΗΕ δε συνάδει με το ιδρυτικό του πνεύμα
Η δήλωση Φιντάν για την επίθεση Τουρκοκυπρίων σε κυανόκρανους
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία θα υποστηρίξει το ψευδοκράτος μέχρι τέλους, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με την ομόλογό του της Βουλγαρίας, Μαρία Γκάμπριελ.
"Δυστυχώς, τα πρόσφατα γεγονότα έδειξαν για άλλη μια φορά πώς ορισμένες από τις πρακτικές του ΟΗΕ στο νησί δεν συνάδουν με το ιδρυτικό πνεύμα των Ηνωμένων Εθνών" δήλωσε ο Φιντάν, προσθέτοντας ότι το έργο κατασκευής δρόμου από το Άρσος βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και πολύ καιρό, προκειμένου να μεταφερθεί η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στην τουρκική κοινότητα της Πύλας. Ο κ. Φιντάν ανέφερε ακόμη ότι ο δρόμος που κατασκευάστηκε από τους Ελληνοκύπριους στην Πύλα δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο παρεμπόδισης και καταδίκης από τα Ηνωμένα Έθνη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα εμπόδια για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα αρθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε αποφασιστικά τη δέσμευση της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, μετά την επανεκλογή του τον Μάιο. Δήλωσε ότι όλοι οι κρατικοί θεσμοί της χώρας του επιφορτίζονται με σημαντικά καθήκοντα στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής και ότι ως υπουργείο Εξωτερικών έχουν ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις εντός του κρατικού συστήματος και με τις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να εκπληρώσουν το έργο του συντονισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
"Αυτό που περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να αναθεωρήσει τη στάση της που παγιώθηκε τα προηγούμενα χρόνια" τόνισε.
Ο κ. Φιντάν ανέφερε: "Ξαφνικά το άνοιγμα των κεφαλαίων σταμάτησε για πολιτικούς λόγους. Το γεγονός πήρε πολιτικό χροιά. Η διαδικασία της ορθολογικής αξιολόγησης των κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεστάλη και άρχισε η διαδικασία των πολιτικών αξιολογήσεων. Σε αυτές τις αξιολογήσεις είδαμε κυρίως προσεγγίσεις που αφορούσαν στην πολιτική ταυτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, η χρήση του θέματος της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ως πολιτικό αντικείμενο στην εσωτερική πολιτική των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και η συνεχής συζήτησή του οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει στην εσωτερική πολιτική την ένταξη της Τουρκίας ως ένα θέμα ταυτότητας παρά ως ορθολογικό και στρατηγικό ζήτημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης