Τελευταία Νέα
Διεθνή

Interia (Πολωνικό μέσο ενημέρωσης): Τελικά τα ρωσικά Lancet είναι υπερόπλο, εφιάλτης για τους Ουκρανούς

Interia (Πολωνικό μέσο ενημέρωσης): Τελικά τα ρωσικά Lancet είναι υπερόπλο, εφιάλτης για τους Ουκρανούς
Οι στρατιωτικοί αναλυτές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα Lancets είναι ένα από τα καλύτερα οπλικά συστήματα αυτού του τύπου στον κόσμο, προκαλούν σοβαρές απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αναφέρει το άρθρο της Interia....
Τα ρωσικά «superdrones» «Lancet» έχουν γίνει «πραγματικός εφιάλτης» για τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με άρθρο της πολωνικής πύλης Interia.
Όπως σημειώνεται στην Interia, τα drones Lancet-3 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού.
«Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα Lancets είναι ένα από τα καλύτερα οπλικά συστήματα αυτού του τύπου στον κόσμο, προκαλούν σοβαρές απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αναφέρει το άρθρο της Interia.
Μεταξύ των «εξαιρετικών χαρακτηριστικών» αυτών των drones, η Interia σημειώνει την εύκολη εκτόξευση, την κινητικότητα, καθώς και έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα.
Την ίδια στιγμή, η κεφαλή ενός drone βάρους έως και τριών κιλών, όπως δείχνουν τα πλάνα χρήσης τους, είναι αρκετή για να καταστρέψει ένα άρμα ή ένα τεθωρακισμένο όχημα.
«Ωστόσο, το πραγματικό φαινόμενο του Lancet είναι η ικανότητα του drone να σταματά σχεδόν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή να αλλάζει κατεύθυνση εξαιρετικά γρήγορα, ακόμη και ακριβώς μπροστά από τον επιλεγμένο στόχο», επισημαίνει η Interia.
Αυτό οφείλεται στα φτερά σε σχήμα Χ, τα οποία παρέχουν καλή ευελιξία και βοηθούν στο χτύπημα με ακρίβεια.
Όπως λέει το άρθρο, τα ρωσικά drones Lancet σκορπούν τον τρόμο στα πληρώματα των ουκρανικών οχημάτων και το διαδίκτυο είναι γεμάτο βίντεο που δείχνουν εκατοντάδες καταστροφές οπλικών συστημάτων, όπως τα πολωνικά Krab.
Το Lancet το παράγει η εταιρία Zala Aero θυγατρική του ομίλου Καλάσνικοφ.
Τα περιπλανώμενα drones είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.
Lancet_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης