Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική επίθεση με Storm Shadow στη Σεβαστούπολη – Ζημιές σε υποβρύχιο, αποβατικό πλοίο – 24 τραυματίες

Ουκρανική επίθεση με Storm Shadow στη Σεβαστούπολη – Ζημιές σε υποβρύχιο, αποβατικό πλοίο – 24 τραυματίες
Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με 10 πυραύλους cruise
(upd4) Διαβεβαιώσεις ότι θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στα δύο ρωσικά πλοία που επλήγησαν από την ουκρανική επίθεση με 10 πυραύλους cruise - πιθανότατα με Storm Shadow - νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, όπου και βρίσκεται η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Από την επίθεση τυλίχθηκε στις φλόγες ναυπηγείο της Σεβαστούπολης, όπου επισκευάζονται τα πλοία του ρωσικού στόλου, με αποτέλεσμα δύο πλοία να υποστούν ζημιές και 24 άνθρωποι να τραυματιστούν.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως από τους 10 πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ουκρανοί, αναχαίτισαν τους 7 καθώς και ότι αναχαίτισαν τρία θαλάσσια drones.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τα δύο αυτά πλοία πρόκειται σύντομα να καταστούν έτοιμα να συμμετάσχουν και πάλι σε υπηρεσίες μάχης.

Ουκρανία: Χτυπήσαμε υποβρύχιο και αποβατικό πλοίο

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως από την επίθεση χτυπήθηκε ένα μεγάλο αποβατικό πλαίο και ένα υποβρύχιο.
Ο Andriy Yusov, στέλεχος της στρατιωτικής κατασκοπείας της Ουκρανίας, υποστήριξε πως η Ουκρανία επιβεβαιώνει τα πλήγματα, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση.

Επίθεση με Storm Shadow

Αν και οι Ουκρανοί δεν αποκαλύπτουν τι όπλα χρησιμοποίησαν για την επίθεση, Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow.
Όπως επισημαίνουν, για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους επιθέσεις, θα πρέπει να εντοπιστούν και να καταστραφούν οι ουκρανικές αεροπορικές δυνάμεις στο έδαφος, εκ των προτέρων.
"Το πιο πιθανό είναι ότι τα χτυπήματα αυτά έγιναν με πυραύλους Scalp/Storm Shadow.
Αυτό που συνέβη στη Σεβαστούπολη θέτει ως στόχο τον εντοπισμό και την καταστροφή των εχθρικών αεροσκαφών όσο αυτά είναι ακόμα στο έδαφος" υποστήριξε ο Ρώσος πολεμικός αναλυτής Konstantin Sivkov, ενώ ο στρατιωτικός ειδικός Alexey Leonkov είπε ότι για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίθεσης θα απαιτούνταν τουλάχιστον 5 αεροσκάφη τύπου Su-24.
"Αν ήταν πύραυλοι Storm Shadow, τότε για την εκτόξευση τους θα χρειάζονταν τουλάχιστον 5 μαχητικά τύπου Su-24, τα οποία υποτίθεται ότι το Κίεβο δεν διαθέτει.
Πρέπει να περιμένουμε τις απαντήσεις από τα συντρίμμια" υποστήριξε ο Leonkov.

Ζημιές σε δύο πλοίο υπό επισκευή

"Απόψε, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγμα με 10 πυραύλους cruise κατά του ναυπηγείου S. Ordzhonikidze στην πόλη της Σεβαστούπολης ενώ εκτόξευσαν και τρία drones με στόχο πλοία Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια θαλάσσιας διέλευσης» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας: «επτά πύραυλοι cruise καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας και όλα τα drones καταστράφηκαν από το περιπολικό Vasily Bykov.
Ως αποτέλεσμα των εχθρικών πυραύλων cruise, δύο πλοία υπό επισκευή υπέστησαν ζημιές", σημείωσε το υπουργείο. 24 τραυματίες

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhaev υποστήριξε ότι από την επίθεση στο λιμάνι προκλήθηκε πυρκαγιά και ότι τραυματίστηκαν 24 άνθρωποι.
Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία απειλή για την πόλη αυτή τη στιγμή.
5_28.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης