Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ ψάχνει συνεχώς εχθρούς - Μετατρέπει την ειρηνική Βαλτική, σε τόπο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης

Το ΝΑΤΟ ψάχνει συνεχώς εχθρούς - Μετατρέπει την ειρηνική Βαλτική, σε τόπο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης
Κριτική της Ρωσίας για τις στρατιωτικές ασκήσεις που έχει ανακοινώσει το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Δριμεία επίθεση στο ΝΑΤΟ με αφορμή την τεράστια στρατιωτική άσκηση «Steadfast Defender» που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024 σε Γερμανία, Πολωνία και Βαλτική και που θα είναι από τις μεγαλύτερες από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη, εξαπολύει η Ρωσία, η οποία κατηγορεί τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ότι ψάχνει συνεχώς εχθρούς για να δικαιολογεί την ύπαρξη του.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova υποστήριξε ότι οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα μετατρέπουν μια ειρηνική περιοχή σε τόπο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης.
«Ένα ακόμα παράδειγμα της λεγόμενης περίεργης συμπεριφοράς είναι όταν η άλλοτε ειρηνική Βαλτική Θάλασσα, μέσω των προσπαθειών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, μετατρέπεται σε μια άλλη περιοχή γεωπολιτικής αντιπαράθεσης» υποστήριξε η Zakharova, τονίζοντας ότι οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα «επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας επιθετικός στρατιωτικός οργανισμός» που «ψάχνει συνεχώς εχθρούς για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του».

Η άσκηση Steadfast Defender

Η στρατιωτική άσκηση Steadfast Defender είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σε Γερμανία, Πολωνία και Βαλτική τον Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2024.
Σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 40.000 στρατιώτες, περισσότερα από 50 πλοία ενώ αναμένεται να γίνουν και 500 με 700 αποστολές αεροπορικής μάχης.
Το σενάριο της άσκησης προβλέπει πως το ΝΑΤΟ ενεργεί για να αποκρούσει επίθεση της Ρωσίας σε ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας, ενώ για πρώτη φορά και προκειμένου να γίνει πιο ρεαλιστικό το σενάριο, θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά γεωγραφικά δεδομένα.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν ότι με την άσκηση αυτή η Συμμαχία θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία, πως είναι έτοιμη να πολεμήσει, εάν χρειαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης