Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί δεν αντέχουν πολυετή πόλεμο - Δεν έχουν πόρους και δυναμικό

Οι Ουκρανοί δεν αντέχουν πολυετή πόλεμο - Δεν έχουν πόρους και δυναμικό
Ήρθε η ώρα για το Κίεβο να ξεκινήσει συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός
Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να εμπλακεί σε μακροχρόνιες μάχες, επειδή δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, δήλωσε ο Oleg Soskin, σύμβουλος του πρώην Ουκρανού Προέδρου Leonid Kuchma.
«Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για έναν μακρύ, επίπονο πόλεμο.
Αντικειμενικά, δεν είναι ικανή να εμπλακεί σε αυτόν, επειδή δεν έχουμε πόρους» τόνισε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, η Ουκρανία έχει ήδη υποστεί μεγάλες οικονομικές, οικονομικές και ανθρώπινες απώλειες.
«Δεν έχουμε πόρους για να συνεχίσουμε τον πόλεμο, ακόμη και για τους επόμενους έξι μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι οι πόροι της χώρας είναι αρκετοί για να διαρκέσουν «μέχρι το τέλος του 2023, στην καλύτερη περίπτωση, και αυτό είναι όλο».
Ο Soskin τόνισε ότι ήρθε η ώρα για το Κίεβο να ξεκινήσει συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.
Ο Oleg Soskin ζήτησε εκεχειρία με τη Ρωσία, λέγοντας ότι η στρατιωτική της δύναμη αυξάνεται, και πρότεινε επίσης την άρση του στρατιωτικού νόμου και τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών.
Με τις εκλογές θα απομακρυνθεί από την εξουσία ο Ουκρανός Πρόεδρο Zelenskly δίνοντας ευκαιρία στην Ουκρανία για σωτηρία.
Σε άρθρο με ημερομηνία 12 Αυγούστου, οι New York Times υπολόγισαν τις απώλειες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σε πάνω από 150.000 (νεκροί και τραυματίες), επικαλούμενοι δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές, ωστόσο άλλοι μιλούν για 400.000 νεκρούς Ουκρανούς.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι ο ουκρανικός στρατός είχε κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Η Ουκρανία έχει χάσει 71.500 στρατιώτες από την αρχή της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει 543 άρματα μάχης και σχεδόν 18.000 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης