Διεθνή

H Βενεζουέλα έστειλε 11.000 στρατιώτες για ανακατάληψη φυλακής με... πισίνα, ντισκοτέκ και ζωολογικό κήπο

H Βενεζουέλα έστειλε 11.000 στρατιώτες για ανακατάληψη φυλακής με... πισίνα, ντισκοτέκ και ζωολογικό κήπο
Στη φυλακή Tocoron μαζί με τους κατάδικους ζούσαν και κάποιοι ελεύθεροι πολίτες
Τεράστια επιχείρηση έστησαν οι Αρχές στη Βενεζουέλα για την ανακατάληψη φυλακής που είχε περάσει στον έλεγχο πανίσχυρης συμμορίας, η οποία δρα στη χώρα αυτή της Νότιας Αμερικής.
Έντεκα χιλιάδες στρατιώτες εστάλησαν για να ανακαταλάβουν τη διαβόητη φυλακή Tocoron στη Βενεζουέλα, που κρατούσε επί χρόνια υπό τον έλεγχό της η συμμορία Tren de Aragua.
Τα μέλη της συμμορίας κυκλοφορούσαν ελεύθερα στη φυλακή, που διέθετε εγκαταστάσεις που θύμιζαν περισσότερο… ξενοδοχείο, όπως ντισκοτέκ, πισίνα, καθώς και έναν μικρό ζωολογικό κήπο, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.
Στη φυλακή Tocoron μαζί με τους κατάδικους ζούσαν και κάποιοι ελεύθεροι πολίτες. Όταν οι Αρχές ανακοίνωσαν τη μεταφορά των κρατουμένων, συγγενείς τους συγκεντρώθηκαν απ’ έξω, κλαίγοντας. «Περιμένω να μάθω πού θα μεταφέρουν τον άνδρα μου. Ζούσα εκεί μέσα, αλλά μας πέταξαν έξω», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκλάντις Φερνάντεζ.
Δημοσιογράφοι του AFP ανέφεραν ότι είδαν μέλη του προσωπικού ασφαλείας της φυλακής να απομακρύνουν μοτοσικλέτες, τηλεοπτικούς δέκτες και φούρνους μικροκυμάτων.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X συνεχάρη τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες για την ανάκτηση του ελέγχου της φυλακής και την εξάρθρωση «ενός πυρήνα συνωμοσίας και εγκλήματος». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης