Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner και CDU δικαιώνουν το AfD: Χρειάζεται δρακόντειο πλαίσιο για την παροχή ασύλου – Merz: Πετάξτε τους Πράσινους έξω να το κάνουμε

Lindner και CDU δικαιώνουν το AfD: Χρειάζεται δρακόντειο πλαίσιο για την παροχή ασύλου – Merz: Πετάξτε τους Πράσινους έξω να το κάνουμε
Ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης Friedrich Merz προσέφερε στον  καγκελάριο Scholz την υποστήριξή του για μια αλλαγή του νόμου για το άσυλο
Ενδέχεται να χρειαστεί να αναθεωρηθούν οι φιλελεύθερες μεταναστευτικές πολιτικές ενόψει του αυξανόμενου αριθμού αφίξεων παρατυπων μεταταστών που δεν διαθέτον έγγραφα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.
«Χρειαζόμαστε μια αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική, όπως αυτή για το άσυλο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», είπε ο Lindner σε ανάρτησή του στο X το Σάββατο 23/9, αναφερόμενος στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση το 1993 που εμπόδιζε τους ανθρώπους που εισέρχονταν από ασφαλή τρίτη χώρα να κάνουν αίτηση για άσυλο.
Δεδομένου ότι η χορήγηση πολιτικού ασύλου είναι εγγυημένη στο γερμανικό σύνταγμα, η αυστηροποίηση των περιορισμών θα απαιτούσε πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.
Ο Lindner, ο οποίος είναι επικεφαλής του φιλελεύθερου κόμματος FDP, δήλωσε ότι ο αντικαγκελάριος Robert Habeck από τους Πράσινους και ο ηγέτης του CDU Friedrich Merz ήταν επίσης ανοιχτοί σε μεταρρύθμιση του σχετικού πλαισίου.
Οι Πράσινοι, οι οποίοι μαζί με το FDP αποτελούν μέρος της τρικομματική κυβέρνησης του Scholz στην οποία ηγείται το SPD, ήταν μέχρι τώρα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή του νόμου για το άσυλο.
Αλλά κάποιοι στο κόμμα αρχίζουν να επανεξετάζουν αυτή τη θέση ενόψει μιας αυξανόμενης πολιτικής απειλής από το δεξιό Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
«Αν δεν θέλουμε οι δεξιοί λαϊκιστές να εκμεταλλευτούν αυτό το θέμα, τότε όλα τα δημοκρατικά κόμματα είναι υποχρεωμένα να βοηθήσουν στην αναζήτηση λύσεων», είπε ο Habeck στο Redaktionsnetzwerk Deutschland
Ο πρώην αρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων χαρακτήρισε την κατάσταση ως «δραματική».
Περισσότεροι από 204.000 άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία μέχρι τον Αύγουστο, αύξηση 77% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
«Η χωρητικότητα σε πολλά κέντρα υποδοχής και στέγασης είναι κοντά στο μηδέν», δήλωσε αξιωματούχος από το γραφείο προσφύγων του Βερολίνου, σύμφωνα με την Bild am Sonntag την Κυριακή 24/9.
Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης το Σάββατο (23/9), ο καγκελάριος Olaf Scholz σηματοδότησε επίσης μια αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται στη Γερμανία έχει «αυξηθεί δραματικά».
Κάλεσε την Πολωνία να διερευνήσει αναφορές ότι αξιωματούχοι εξέδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες visas εργασίας και απείλησαν να επαναφέρουν τους ελέγχους στα πολωνικά σύνορα.
Ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης Friedrich Merz προσέφερε στον Scholz την υποστήριξή του για μια αλλαγή του νόμου για το άσυλο.
«Ας το κάνουμε μαζί, και αν δεν μπορείτε να το κάνετε με τους Πράσινους, τότε πετάξτε τους έξω, τότε θα το κάνουμε μαζί σας - αλλά πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα", είπε ο Merz σε συνέδριο του κόμματος CSU στο Μόναχο.
Αυτό είναι «βόμβα για την κοινωνική συνοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης