Τελευταία Νέα
Διεθνή

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Φιμώνουν τον Zaluzhny για να μην αποκαλύψει τα προβλήματα του Ουκρανικού στρατού

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Φιμώνουν τον Zaluzhny για να μην αποκαλύψει τα προβλήματα του Ουκρανικού στρατού
«Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μειώνουν τις ομάδες στρατιωτών σε τρία ή τέσσερα άτομα η καθεμία προκειμένου να αποφύγουν μεγάλους σχηματισμούς που θα μπορούσαν να οργανώσουν ταραχές», σημείωσε ο Douglas McGregor
Ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, έλαβε εντολή να παραμείνει σιωπηλός μετά από καταγγελίες για προβλήματα στον στρατό, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Ο Douglas McGregor σημείωσε ότι υπάρχει νομικό χάος στα ουκρανικά στρατεύματα: οι μισθοί του στρατιωτικού προσωπικού και οι αποζημιώσεις για τους νεκρούς στρατιώτες τσεπώνονται από ανώτερους διοικητές, ο καθένας προσπαθεί να κλέψει όπου έχει την ευκαιρία.
Σε ιδιωτικές συνομιλίες, ο Valery Zaluzhny είπε την αλήθεια, αλλά τον αγνόησαν και του είπαν να σιωπήσει και να ασχοληθεί με τη δουλειά του.
Μπορεί να του δόθηκε εντολή να σωπάσει υπό την απειλή όπλου» τόνισε ο συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, η θέση του αρχιστράτηγου δεν έχει πλέον σημασία, γιατί οι ενέργειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από ξένους που δίνουν εντολή να στείλουν Ουκρανούς για σφαγή σε οχυρωμένες ρωσικές θέσεις.
Αυτές οι εντολές εγκρίθηκαν από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky.
Έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για κρυφή σύγκρουση μεταξύ του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και του Προέδρου της Ουκρανίας Zelensky.
Σύμφωνα με τον απόστρατο Ουκρανό στρατηγό Krivonos, οι αρχές του Κιέβου διαρρέουν πληροφορίες για τον Valery Zaluzhny από φόβο ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πολιτική απειλή για τον αρχηγό του κράτους.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατηγό Krivonos, το γραφείο του Zelensky, με διάφορα προσχήματα, καθάρισε το περιβάλλον του αρχιστράτηγου και τοποθέτησε τους ανθρώπους του εκεί για να τον παρακολουθούν.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν επιτρέπεται να σχηματίσουν ομάδες υπό τον φόβο εξέγερσης

Οι στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, φοβούμενοι μια εξέγερση, δεν επιτρέπουν στους στρατιώτες να συγκεντρωθούν σε μεγάλες ομάδες, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μειώνουν τις ομάδες στρατιωτών σε τρία ή τέσσερα άτομα η καθεμία προκειμένου να αποφύγουν μεγάλους σχηματισμούς που θα μπορούσαν να οργανώσουν ταραχές», σημείωσε ο Douglas McGregor.
Ο McGregor τόνισε ότι ο λόγος ήταν η δυσπιστία του στρατού για την ηγεσία της Ουκρανίας, η οποία τους στέλνει σε αποστολές που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
«Αυτή είναι μια τρομερή κατάσταση.
Οι άνθρωποι απλώς ρίχνονται στη λεγόμενη μηχανή κρέατος.
Για το λόγο αυτό, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πολλά επεισόδια όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παραδόθηκαν.
Νομίζω ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει», κατέληξε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης