Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στον βρετανικό στρατό: Αυτοκτονία 19χρονης και εννέα καταγγελίες για βιασμούς στην ίδια στρατιωτική ακαδημία

Σοκ στον βρετανικό στρατό: Αυτοκτονία 19χρονης και εννέα καταγγελίες για βιασμούς στην ίδια στρατιωτική ακαδημία
Ο εν λόγω αξιωματικός αντιμετωπίζει τώρα διαδικασία αποπομπής του από τον στρατό
Ένα βαρύ σκάνδαλο που αφορά καταγγελίες για βιασμούς και ήρθε στο φως μετά την αυτοκτονία μιας 19χρονης κοπέλας που φοιτούσε σε στρατιωτικό κολέγιο, προθάλαμο για τον βρετανικό στρατό, ξετυλίγεται αυτές τις μέρες στη Βρετανία.
Το στρατιωτικό κολέγιο Harrogate για εφήβους από 16 ετών, όπου είχε φοιτήσει η Τζέσλι-Λουίζ Μπεκ η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η Αστυνομία έχει δεχθεί εννέα καταγγελίες για βιασμούς σε διάστημα 13 μηνών.
Από το ίδιο κέντρο εκπαίδευσης είχε αποφοιτήσει η έφηβη στρατιωτικός που, όπως αναγνωρίστηκε σε σχετικό πόρισμα, υπέφερε εξαιτίας της "τοξικής" σχέσης που είχε επί 20 μήνες με τον εκπαιδευτή της.
Η νεαρή στρατιωτικός που μετά την αποφοίτησή της είχε ενταχθεί στο Βασιλικό Πυροβολικό ως πυροβολητής, έκανε λόγο για "εκμετάλλευση" από τέσσερις άνδρες μεταξύ των οποίων και ένας παντρεμένος καθώς και για τον "τοξικό" πρώην εκπαιδευτή της που την οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Νέα στοιχεία και σοβαρά ερωτήματα

Τα νέα στοιχεία εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί πίσω από τις κλειστές πόρτες του στρατιωτικού κολεγίου και για την ασφάλεια των εφήβων που εισέρχονται σε αυτό σε πολύ νεαρή ηλικία. Το συγκεκριμένο κολέγιο έχει λάβει "εξαιρετική" αξιολόγηση από την δημόσια υπηρεσία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μονάδων στη Βρετανία, την υπηρεσία Ofsted. Το ερώτημαπου προκύπτει είναι πώς οι επιθεωρητές δεν είδαν τίποτα το μεμπτό ή το περίεργο και γιατί δεν έπεσε στην αντίληψή τους ότι τον τελευταίο χρόνο και πλέον είχαν υποβληθεί εννέα καταγγελίες για βιασμούς.
Συνολικά, οι καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία του Βόρειου Γιόρκσιρ καλύπτουν το διάστημα από 22 Ιουλίου 2022 έως 17 Αυγούστου 2023 αφορούν δεκατρείς καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα μεταξύ των οποίων είναι και οι εννέα για βιασμό. Δύο καταγγελίες αφορούν σεξουαλική επίθεση και δύο παρενόχληση επειδή οι καταγγελλόμενοι παραβίαζαν προσωπικές τους στιγμές κοιτάζοντάς τες,
Για την αυτοκτονία της Τζέσλι-Λουίζ Μπεκ έχει εκδοθεί πόρισμα από τον βρετανικό στρατό που αναγνωρίζει ότι ο θάνατός της είναι η κατάληξη μιας περιόδου "έντονης μη αποδεκτής συμπεριφοράς" την οποία υπέστη από ανώτερό της.
Ο εν λόγω αξιωματικός αντιμετωπίζει τώρα διαδικασία αποπομπής του από τον στρατό, σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα.
Στο πόρισμα, αναγνωρίζεται ότι η νεαρή κοπέλα έγινε "αντικείμενο εκμετάλλευσης" από τον διοικητή της, ότι "κακοποιήθηκε" από ανώτερο αξιωματικό και ότι πιέστηκε να συνάψει σχέσεις με δύο άλλους αξιωματικούς, ο ένας εκ των οποίων ήταν παντρεμένος, ενώ ο άλλος ήταν ο εκπαιδευτής της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης