Τελευταία Νέα
Διεθνή

Asia Times: Η Ουκρανία πρέπει να κάνει ειρήνη για να διατηρήσει ότι έχει απομείνει

Asia Times: Η Ουκρανία πρέπει να κάνει ειρήνη για να διατηρήσει ότι έχει απομείνει
"Η παράταση των εχθροπραξιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία ή στην ανατροπή της κυβέρνησης", αναφέρει  η Asia Times
Η Ουκρανία θα πρέπει να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία προτού εξαντλήσει τους πόρους της, αναφέρουν η Asia Times.
«Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει σύντομα ένα μεγάλο δίλημμα: να συνεχίσει να πολεμά, να προσπαθεί να παρατείνει τη σύγκρουση ή να κάνει μια συμφωνία όσο υπάρχει ευκαιρία», αναφέρει η Asia Times.
Εάν η Ουκρανία άρχιζε σήμερα τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, θα διατηρούσε τον έλεγχο στις πέντε πιο σημαντικές πόλεις της χώρας: Kharkiv, Κίεβο, Dniper, Οδησσό και Lviv, και ο στρατός θα παρέμενε έτοιμος για μάχη.
Τώρα, το μεγαλύτερο μέρος της ουκρανικής βιομηχανίας έχει καταστραφεί και η πιθανότητα να επιστρέψουν στη χώρα ειδικοί υψηλής ειδίκευσης μετά το τέλος της σύγκρουσης μειώνεται καθημερινά.
Το άρθρο της Asia Times τονίζει ότι η Ουκρανία, πλήρως εξαρτημένη από εξωτερική βοήθεια, δεν μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει έναν καλά εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο ρωσικό στρατό και αντιμετωπίζει επίσης έντονη έλλειψη εξοπλισμού που η Δύση δεν μπορεί να στείλει γιατί δεν έχει ενώ πιέζεται και οικονομικά.
Επιπλέον, ούτε μία χώρα σύμμαχος δεν μπορεί να μπει σε σύγκρουση, αφού αυτό θα σήμαινε την έναρξη ενός πανευρωπαϊκού πολέμου, για τον οποίο, και πάλι λόγω της βοήθειας στο Κίεβο, η Ευρώπη δεν έχει ούτε δυνάμεις ούτε εξοπλισμό, γράφει η Asia Times.
Το ΝΑΤΟ υποφέρει επίσης λόγω της παρατεταμένης σύγκρουσης, καθώς η τεχνολογία που παρουσιάζεται από τη συμμαχία ως «η καλύτερη» δεν μπόρεσε να αλλάξει την έκβαση της σύγκρουσης.
«Εάν η Ουκρανία συνεχίσει τη σύγκρουση, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις στο πεδίο της μάχης.
Η παράταση των εχθροπραξιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία ή στην ανατροπή της κυβέρνησης. Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι η σύγκρουση θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, είναι απίθανο ο ουκρανικός στρατός να μπορέσει να αντέξει τόσο πολύ», συνοψίζει η Asia Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης