Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ασύλληπτη τραγωδία από τον σεισμό, τους 3.000 φτάνουν οι νεκροί

Αφγανιστάν: Ασύλληπτη τραγωδία από τον σεισμό, τους 3.000 φτάνουν οι νεκροί
Άλλη μία τραγωδία βρήκε τους κατοίκους του Αφγανιστάν
Σχετικά Άρθρα
Μία ακόμη νύχτα στην ύπαιθρο και δίπλα στα ερειπωμένα σπίτια τους πέρασαν οι επιζώντες από τον καταστροφικό σεισμό στο δυτικό Αφγανιστάν, με τον απολογισμό των νεκρών να πλησιάζει πλέον τους 3.000 νεκρούς.
Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) ανέφερε τη Δευτέρα μετασεισμούς μεγέθους 5,9, 4,9 και 4,7 βαθμών σε αγροτικές περιοχές.
Ο σεισμός των 6,3 βαθμών του Σαββάτου 7/10 -τον οποίο ακολούθησαν οκτώ ισχυροί μετασεισμοί- συγκλόνισε δυσπρόσιτες περιοχές κοντά στη Χεράτ, γκρέμισε σπίτια και έστειλε πανικόβλητους τους κατοίκους της πόλης στους δρόμους.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δηλώνουν εξαντλημένοι. «Φορτηγά γεμάτα με πτώματα καταφθάνουν εδώ κάθε λεπτό», δήλωσε γιατρός στο νοσοκομείο της Χεράτ και πρόσθεσε ότι «το νεκροτομείο μας έχει ξεπεράσει τις δυνατότητές του».
Αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε μάλιστα ότι προσέγγισαν ορισμένα χωριά για πρώτη φορά μετά τον σεισμό τη Δευτέρα, ενώ ακόμη υπάρχουν περιοχές που είναι εντελώς απρόσιτες.
Το Αφγανιστάν πλήττεται συχνά από σεισμούς, ιδίως στην οροσειρά Ιντοκους, αλλά, όπως σημειώνει ο Guardian, οι Ταλιμπάν δεν έχουν εμπειρία στον χειρισμό φυσικών καταστροφών.
Η χώρα ήδη βρίσκεται στη δίνη μιας σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης, με την απόσυρση της ξένης βοήθειας μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021, η οποία είχε σοβαρές επιπτώσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης